Je bevindt je hier: Home » Weer in de lucht!

Miranda’s marathonvoorbereiding 1

bart 22 februari 2012 1 reactie, laat een reactie achter!

Speciaal voor de ABN AMRO Marathon Rotterdam houdt Miranda Boonstra een dagboek bij. De redactie van TonnieDirks.nl plaats steeds een deel van de dagboekpassage op deze site. Om alles te lezen wat de auteur van ‘Niet lullen, maar lopen’ over haar voorbereiding schrijft, moet je even surfen (jammer dat het nooit lopen op het internet is genoemd) naar de website van de Marathon Rotterdam (vrees niet, wij plaatsen een link).

foto: knfoto.nl

 

Miranda Boonstra (39) is op zondag 15 april tijdens de 32ste ABN AMRO Marathon Rotterdam dé Nederlandse topper bij de vrouwen. De Nijmeegse atlete liep vorig jaar in Berlijn een persoonlijk record van 2.29.24. Op de Coolsingel wil ze zich kwalificeren voor de Olympische Spelen van Londen. Daarvoor moet ze een tijd lopen van 2.27.24. Miranda houdt speciaal voor deze website een dagboek bij. In aflevering 1 legt ze uit waarom ze voor Rotterdam heeft gekozen en vertelt ze ook hoe ze zich voorbereidt.

‘Mijn eerste marathon was een martelgang, maar dat was in een vorig leven’

Mijn allereerste marathon liep ik in Rotterdam. In april 2001. Het lijkt wel in een vorig leven en in feite klopt dat ook. Als baanatlete wilde ik eens kijken wat zo’n marathon nou precies voorstelde. Ik vond de lange duurlopen in de winter wel leuk en dacht met een paar extra duurlopen ook even een marathon te kunnen doen. Dat lukte ook wel, want ik haalde de finish in niet eens een heel slechte tijd (2.49), maar ik had het echt verschrikkelijk gevonden. Vanaf kilometer 1 kon ik alleen maar denken aan het wel of niet halen van de finish. Halverwege had ik het al moeilijk en na 30 kilometer was het groepje waarin ik liep ‘ontploft’ en liep ik helemaal alleen. Wat een martelgang en wat een spierpijn de volgende dag. Dat voorlopig niet meer, dacht ik. Blijkbaar was ik toch niet zo geschikt voor het echte ‘lange werk’

lees verder op: http://www.marathonrotterdam.nl/evenement/nieuws/dagboek-topatleten/miranda-boonstra

Be Sociable, Share!

Tags: ,

1 reactie op Miranda’s marathonvoorbereiding 1

  1. jos op 't Hoog on 22 februari 2012 at 15:13

    Ik zal het dagboek regelmatig bekijken. Die limiet ga je zeker halen!
    Succes met je voorbereiding!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Sponsors

LOPERSCompany Den Bosch

Brooks running

Zoeken op Tonnie Dirks

Kalender

<< >>
MondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturdaySunday
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Volg ons

Polls

Deze atletiekbaan ligt in:

Bekijk Resultaten

Loading ... Loading ...

Webshop

Nog geen bestellingen

Evenementen

  • No events

Archief