Je bevindt je hier: Home » Weer in de lucht!

[Deaflympics] Laatste baantrainingen

bart 30 juli 2013 0 reacties, laat een reactie achter!

BQZ_MlnCUAAGQtMOp de Nationale Sport Akademie van Sofie zijn drie atletiekbanen te vinden en voor de Deaflympics zijn die aangewezen als trainingslocatie. Het nationale stadion wordt alleen gebruikt voor de wedstrijden (maar maandag werd er op eens een trainingsmoment ingelast) en afgelopen weekend was er nog een optreden van Rammstein te luisteren.

(foto: Arie van Houwelingen)

Op zondagochtend waren Ralph, Bart en tolk Ruben er al vroeg bij om voor 10 uur de baantraining te beginnen. Dat bleek maar goed ook, want rond de klok van half 11 toen Ralph bijna klaar was werd de enige fatsoenlijke baan van de drie bestormd door hordes Russen, Chinezen en Ukrainers. Zo’n eerste baantraining op een vreemde baan is altijd wennen, maar de gewenste tijden op de 10×400 werden prima gehaald.

Maandagmiddag was de technische vergadering die (zoals het hoort) lekker chaotisch verliep. Dankzij tolk Ruben en ass.-Chef de Mission Martin kon Bart de vergadering goed volgen. En wat er ook in de geschiedenisboekjes mag staan: het Warschaupact bestaat in deze contreien nog echt.

Op dinsdagochtend probeerden Ralph en Bart weer vroeg op de baan te zijn om zo voor de drukte te kunnen trainen. Helaas moest er een Bulgaars vrouwenvoetbal team op het middenterrein trainen en een old-skool Bulgaarse beveiliger wist met twee woorden Engels ‘ Olympics’ en ‘No’ duidelijk te maken dat de aanwezigheid van atleten niet werd geduld. Dus werd uitgeweken naar de B-baan, waar de toplaag nauwelijks nog zichtbaar was en je met 300 meter rond was. Voor 200-tjes geen probleem en dus liep Ralph tussen de schoolkinderen, judoka’s, joggers en bodybuilders zijn training. Zelfs op het krappe baantje was 35sec geen probleem en ook de laatste ging nog in 30 sec, terwijl de thermometer toch al richting de 30 graden Celsius kruipt.

Met bijna 100% zekerheid is de halve finale op vrijdag geschrapt (maar dat weet je in Bulgarije nooit) en de finale staat gepland op zaterdag om 18.30 uur in het stadion. En dat is 17.30 uur Nederlandse tijd.

Via www.deaflympics.nl blijf je het beste op de hoogte van de verrichtingen van de Nederlandse ploeg, links naar live-streams en foto’s en video’s. Ook staat daar informatie over de twitter en fb-pagina’s van de Nederlandse ploeg.

Be Sociable, Share!

Tags: ,

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Sponsors

LOPERSCompany Den Bosch

Brooks running

Zoeken op Tonnie Dirks

Kalender

<< >>
MondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturdaySunday
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Volg ons

Polls

Deze atletiekbaan ligt in:

Bekijk Resultaten

Loading ... Loading ...

Webshop

Nog geen bestellingen

Evenementen

  • No events

Archief