Je bevindt je hier: Home » Weer in de lucht!

Wie of wat is Sander Brouwers

R. van Boxtel 17 november 2010 0 reacties, laat een reactie achter!

Wie ben je?
Sander Brouwers

Hoe oud ben je?
Afgelopen vrijdag 16 geworden!

Waar woon je?
Ik woon in Den Bosch bij m’n ouders en m’n broer Ruben van 17.

Wat is je beroep/studie?
Ik zit in 4 VWO op het Jeroen Bosch College in Den Bosch.

Hoe lang doe je aan hardlopen/atletiek?
Ik doe sinds September 2008 aan atletiek, en na een aantal crossjes te hebben gelopen ging ik in de winter van 2009 bij Tonnie trainen.

Wat is je favoriete afstand of onderdeel?
Crossen is absoluut het mooiste wat er is! En in de zomer het liefst langer, maar ook 1500 vind ik leuk.

Wat zijn je sterke en je wat minder sterke punten?
Sterke punten: kan mezelf goed motiveren in mindere tijden (blessures), verliest doel niet uit ogen.
minder sterke punten: huishoudelijke klusjes, loop vaak met vieze loopschoenen door het huis als moederlief net heeft schoongemaakt.

Waar/hoe ben je begonnen?
Ik zal proberen een lang verhaal kort te maken..
ik heb tot mijn 11e voetbal gedaan, altijd al keeper geweest. Toch heb ik het laatste jaar ook in het veld gestaan omdat iemand anders wilde keepen en ik hield wel van het heen en weer rennen. Toen ben ik wat meer gaan snowboarden, waar ik helemaal gek van was.

Ik heb toen 2x per week gesnowboard in Oss, maar op een plastic mat snowboarden bleek niet alles te zijn. Ik heb dit één seizoen gedaan, en ben er in de winter weer mee gestopt..

Op school hadden we wat looptestjes en ik kon wel redelijk lopen, ik vond het ook altijd leuk om te kijken hoe ver ik kon gaan, en wilde me altijd helemaal geven. Maar goed ik deed niks, en een beetje lichaamsbeweging is ook goed en als 13-jarig jongetje wil je ook niet een dikkertje worden door te weinig beweging.  🙂

Toen zei ik heel moedig tegen m’n lieve ouders dat ik loopschoenen wilde. Ik was helemaal overtuigd dat ik lekker veel ging lopen en het ook zou volhouden. Dus we gingen de stad in en loopschoentjes halen. Helemaal blij met m’n loopschoenen ga ik de volgende dag lopen. Iets meer als 3 km was het rondje, over de dijk, waar zo min mogelijk mensen me zagen lopen want ja, hardlopen is natuurlijk hartstikke voorschut. Hardlopen doe je als je te dik bent of niks beters te doen hebt.

Ik kwam dus elke keer vrij snel terug en heb toen maar een keer een stopwatch meegenomen. 12 minuten deed ik er ongeveer over, en m’n vader zei tegen me dat ik maar een keer met hem mee moest gaan lopen. Natuurlijk, nooit aan al die stoere loopverhalen van m’n vader gedacht, die altijd al goed kon lopen maar uiteindelijk voor voetbal koos. Lastig om voor te stellen, maar 30 kg eerder was hij nog gewoon fanatiek loper.

Dus we zouden een rondje gaan doen van ongeveer 6 km, op zijn manier. Iets rustiger dus. Onderweg wat gepraat en ik dacht er opeens aan dat m’n vader het wel eens over crossen had. Ik vroeg wat het inhield, en toen ik over modder, heuvels, en slecht weer hoorde, wilde ik dat ook wel eens doen. Misschien dat ik daarom ook graag keeper was, lekker door de modder rollen. Dus een week later gaan vader en zoon de bossen van Vught in. Helemaal te gek vond ik dat, heuveltjes pakken en tussen bomen door zigzaggen.

Één dag en één zoekactie op google later bellen we naar atletiekvereniging Prins Hendrik in Vught. Als ik wil kan ik de volgende dag al komen, en dat doe ik ook. Niemand kan geloven dat ik graag wil lopen, als ze horen dat ik graag wil crossen verklaren ze me voor gek!
Toch doen en ik had de smaak te pakken. Als het aan mij lag liep ik elke week een crossje.

Na wat roekeloze baantrainingen (bijvoorbeeld 1x 400 (68)  en 1x 800 (2.30)) komt er iemand naar me toe en dat is Pieter. Hij stelt me voor aan Tonnie, en nu train ik er en kan ik me niks voorstellen zonder lopen! 😀

Wat zijn je verwachtingen en wat is je doel?
Ik wil vooral blessurevrij blijven wat me nog niet zo goed lukt en lekker genieten van het lopen. Ik wil absoluut verder gaan met lopen, en lopen combineren met studeren in Amerika.
We zullen zien wat de toekomst brengt!

Wat is je mooiste/beste prestatie of mooiste loopervaring?
Tot nu toe het NK cross van 2010, waar ik toch onverwacht 10e werd in m’n eerste jaar als B.

Wat doe je graag als je even niet aan het hardlopen bent?
Als ik niet hardloop ga ik het liefst een filmpje kijken op de bank of in bed, lekker ontspannen!

Be Sociable, Share!

Tags: , , , ,

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Sponsors

LOPERSCompany Den Bosch

Brooks running

Zoeken op Tonnie Dirks

Kalender

<< >>
MondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturdaySunday
25 26 27 28 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Volg ons

Polls

Deze atletiekbaan ligt in:

Bekijk Resultaten

Loading ... Loading ...

Webshop

Nog geen bestellingen

Evenementen

  • No events

Archief