Je bevindt je hier: Home » Weer in de lucht!

Wie is wie … 55

bart 7 januari 2014 0 reacties, laat een reactie achter!

linda korten OGP_20120931_155In deze wie is wie vertelt Linda Korten wat over zichzelf. Zij is een fanatieke hardloopster, die naast het hardlopen weinig stilzit en vooral geniet van het buitenleven. 

1.    Wie ben je?

Linda Korten

2.    Hoe oud ben je?

20 jaar

3.    Waar woon je?

Ik woon in Weert

4.    Wat is je beroep/studie?

Ik studeer Fysiotherapie in Eindhoven en werk daarnaast veel bij de Jumbo

5.    Hoe lang doe je aan hardlopen/atletiek en hoe ben je begonnen?

Toen ik 14 was, vroeg een vriendin aan mij of ik mee wilde doen aan de Posno-loop in Weert, een hardloopwedstrijd die bij haar georganiseerd werd. [Deze loop ik nu nog steeds elk jaar.] We deden beiden nog niks aan sport en het was twee weken voor aanvang van de wedstrijd. We begonnen fanatiek met trainen en in twee weken stoomden we ons klaar voor de wedstrijd. Ik liep toen mijn eerste 5km in een tijd van 29.40 en wat was ik trots op die tijd toen.. Daarna ben ik nog een poosje doorgegaan met hardlopen, twee keer per week, maar al snel zwakte dit weer af en op een gegeven moment ben ik weer gestopt. Toen heb ik een poosje niks meer gedaan. Rond mijn 16de kwam ik in de klas bij twee meisjes die bij AVWeert zaten. Toen ben ik bij hun mee gaan doen en heb ik een poosje recreatief vanalles wat getraind. Ik merkte echter al snel dat het lopen mij het beste beviel, maar echt gericht trainde ik niet. Ik deed toen wel al veel crossen en wegwedstrijden mee, die ik naar verloop van tijd steeds vaker won

Vanaf november 2011 werd ik door Sander Steijvers aangesproken of ik niet specifieker op het lopen gericht wilde trainen. Hij is toen begonnen met schema’s maken en ineens ging ik van 1 a 2 looptrainingen in de week naar 5 tot 6 x in de week trainen. Sinds die tijd ben ik me serieus op het lopen gaan richten en steeds meer wedstrijden gaan lopen.

Nadat Henk het er een paar keer over had gehad om eens in Vught mee te trainen, ben ik hier op een dinsdag een keer met meegegaan. Dit beviel erg goed en sindsdien train ik op de dinsdag, zaterdag en zondag hier mee.

6.    Wat is je favoriete afstand of onderdeel?

Ik vind de crossen in het winterseizoen het leukst! Verder tijdens het baanseizoen de 3000m op de baan en 5/10 km op de weg.

7.    Wat zijn je sterke punten en wat je minder sterke punten?

Sterke punten: Ik geef niet op en kan in wedstrijden heel diep gaan om het uiterste eruit te halen.

Minder sterke punten: Ik heb een langzame start en hierdoor kan ik in het begin nooit direct mee.Ik ken mijn grenzen (nog) niet en ga vaak te hard of te ver door. Verder heb ik moeite om rust te houden of rustig te trainen.

8.    Wat zijn je verwachtingen/wat is je doel?

Ik wil zo goed mogelijk presteren en hoop in de toekomst in het nationaal veld mee te kunnen draaien

9.  Wat is je mooiste/beste prestatie of mooiste loopervaring?

Ik heb nog niet echt top prestaties neergezet, ik hoop dat deze nog zullen volgen. Wel vond ik de Venloop in Venlo (24-03-2013) een erg mooie ervaring. Ik liep hier mijn eerste 10km wegwedstrijd. De sfeer bij deze wedstrijd was zo mooi, met op de laatste km zoveel mensen die je aanmoedigen. Dat was een mooi moment en een mooie wedstrijd.

10.  Wat doe je graag als je even niet aan het hardlopen bent?

Ik ben iemand die altijd bezig is, kan moeilijk stilzitten. Ik ben een echt buitenmens en ben het liefst de hele dag buiten. Ik heb sinds kort een spiegelreflexcamera en doe nu veel met fotografie. Verder vind ik het fijn om in de tuin of met dieren bezig te zijn. Ook ben ik graag met vrienden om leuke dingen te ondernemen.

Be Sociable, Share!

Tags:

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Sponsors

LOPERSCompany Den Bosch

Brooks running

Zoeken op Tonnie Dirks

Kalender

<< >>
MondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturdaySunday
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Volg ons

Polls

Deze atletiekbaan ligt in:

Bekijk Resultaten

Loading ... Loading ...

Webshop

Nog geen bestellingen

Evenementen

  • No events

Archief