Je bevindt je hier: Home » Weer in de lucht!

Wie is wie…..43

bart 23 februari 2012 1 reactie, laat een reactie achter!

Hoewel veel atleten hem wel kennen als een echte ‘crosser’, stelt Gerwin van den Hurk zich deze keer in de ‘wie is wie’ aan jullie voor en komen jullie meer te weten over zijn andere bezigheden.

1.    Wie ben je?

Gerwin van den Hurk

2.    Hoe oud ben je?

25 jaar

3.    Waar woon je?

Vanaf maart in Geffen samen met mijn aanstaande vrouw Nandy Kitslaar :p

4.    Wat is je beroep/studie?

Ik volg de studie Maatschappelijk Werk en Dienstverlening aan de HAN in Nijmegen. Momenteel loop ik stage bij Stichting Maatschapelijke Opvang Verdihuis in Oss.

Dit jaar (het 3e schooljaar) staat in het kader van mijn ontwikkeling als beginnend Professional. Dat houdt in dat ik intensief werk aan mijn vaardigheden als maatschappelijk werker, omdat ik zelf het “instrument” ben waar mee je werkt, is het hard werken dit jaar.

Dat ‘instrument’ wordt in dit jaar flink ontwikkeld en dat kost mij veel energie en tijd, ondanks dat ik het heel erg leuk vind. Omdat ik graag de dingen goed doe i.p.v. half, heb ik besloten dit jaar voor mijn studie te kiezen i.p.v. hardlopen.

5.    Hoe lang doe je aan hardlopen/atletiek?

Vanaf mijn 7e ongeveer. Ik heb eerst nog een jaar voetbal gespeeld bij de F-jes van VV Macharen…

6.    Wat is je favoriete afstand of onderdeel?

Dat zal voor niemand een raadsel zijn, natuurlijk is dat de cross. Soms een uitstapje naar de steeple is voor mij ook een leuke uitdaging. Cross-country is back-to-basic, lopen zoals de oermensen dat deden (maar dan met een iets betere techniek..), daarvoor hoeft er geen pad te zijn (dat maak ik zelf wel). Oke, trailrunning is misschien nog wel meer back-to-basic, maar die afstanden zijn momenteel nog iets te ver voor mij.

7.    Wat zijn je sterke punten en wat je minder sterke punten?

Mijn sterke punt is meteen ook mijn zwakte punt: ik kan mij heel goed focussen op 1 ding (ongeacht de duur), maar dit gaat dan ten koste van al het andere. Verder is mijn doorzettingsvermogen groot en is pijn mijn beste vriend. Hoe slechter het weer, hoe meer plezier ik in het lopen heb, ongeacht het tijdstip of plek. Kortom ik beschik over een echte “AV Oss-mentaliteit”, die mij tot nu toe ver gebracht heeft.

8.    Waar/hoe ben je begonnen?

Ik ben begonnen bij AV Oss ’78, tegelijk met mijn vader en zus. Familie van mij ging bij atletiek en dat leek mij ook wel leuk. Ik liep al vaker mee met het Vunderkeloop in Macharen. Een strafrondje lopen omdat ik te druk zou zijn tijdens de training vond ik eigenlijk wel heel erg leuk. Verder was er maar 1 specialisatie trainer (Gerrit van Dinther, looptrainer) waardoor het vanzelfspekend was dat je vanaf je 12e ging harlopen.

9.    Wat zijn je verwachtingen/wat is je doel?

Mijn doel is komende zomer het lopen weer op te pakken, ik mis het erg op dit moment, maar mijn studie gaat dit jaar voor. Verder wil ik graag een goede marathon lopen, voorlopig ga ik mij hier nog niet mee bezig houden.

10.  Wat is je mooiste/beste prestatie of mooiste loopervaring?

Eigenlijk heb ik er meer dan 1.

Mijn eerste nationale titel bij de B-junioren op de cross dat de basis was voor alle sportkeuzes die ik later zou maken. De 19e plek bij de U23 op het EK cross in Brussel. De 3e plek in Soest tijdens de Sylvestercross bij de prominenten in 2010, waarbij ik een groot deel van de nederlandse top versloeg.

Verder heb ik mooie loopervaringen opgedaan met Pieter Mans op de jaarlijkse trainingstages.

Ik word sinds 6,5 jaar gesponsord in schoenen en kleding door Mizuno. In het begin was dit nog in samenwerking met het toenmalig Runnersworld Den Bosch. In al die jaren heb ik eigenlijk op enkele uitstapjes na, naar o.a. de Wave Mustang, vooral op de Wave Precision (voor het tempowerk) en de Wave Rider (voor het duurwerk) mijn trainingen gedaan. Deze sponsoring heeft bijdrage geleverd tot 6,5 jaar (en hopelijk langer) zonder noemswaardige  blessures, verschillende deelnames aan EK’s en mooie prestaties op het NK veldlopen.

11.  Wat doe je graag als je even niet aan het hardlopen bent?

Ik heb aan mijn vorige opleidingen en beroep het meubelmaken als hobby overgehouden en zo maak ik voor kennissen weleens iets (op dit moment is dat voor mij ook een uitlaatklep). Natuurlijk breng ik ook graag tijd met Nandy door en op vakantie daag ik mijzelf en Nandy  uit (ze gaat vrijwillig mee) tot mooie wandeltochten in de bergen.

Be Sociable, Share!

Tags: ,

1 reactie op Wie is wie…..43

  1. Jimboss on 23 februari 2012 at 23:54

    Hey Geppie, had je al een tijdje gemist in de uitslagen.
    Nu weet ik dus waarom. Succes met je studie, en dan weer snel aan het hardlopen. Want die “av-oss” mentaliteit mag niet verloren gaan ! 😉 Misschien kom ik je nog wel tegen in Geffen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Sponsors

LOPERSCompany Den Bosch

Brooks running

Zoeken op Tonnie Dirks

Kalender

<< >>
MondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturdaySunday
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Volg ons

Polls

Deze atletiekbaan ligt in:

Bekijk Resultaten

Loading ... Loading ...

Webshop

Nog geen bestellingen

Evenementen

  • No events

Archief