Je bevindt je hier: Home » Weer in de lucht!

Wie is Wie … 33

bart 17 augustus 2011 0 reacties, laat een reactie achter!

De atlete die zich nu aan jullie voorstelt, is in Alphen aan den Rijn met hardlopen begonnen. Na een aantal jaren het korte werk te hebben gedaan, heeft ze de overstap gemaakt naar de langere afstanden, wat gezien haar vele goede prestaties de juiste keuze is gebleken. Mede door haar vasthoudende mentaliteit weet Miranda Boonstra nog steeds topprestaties te leveren.

foto: www.erki.nl

1. Wie ben je?

Miranda Boonstra

2. Hoe oud ben je?

Al heel wat jaren 28. Dit jaar ga ik maar eens 29 worden 🙂

3. Waar woon je?

Molenhoek, net onder Nijmegen, met 3 minuten lopen ben ik in het bos!!!

4. Wat is je beroep/studie?

Nu even fulltime atleet. Vorig jaar ben ik gepromoveerd in de medische wetenschappen.

5. Hoe lang doe je aan hardlopen/atletiek?

Sinds mijn 19e

6. Wat is je favoriete afstand of onderdeel?

 Steeple blijft mijn favoriet. Maar de 1500, de 5000 en de crossen en natuurlijk   de marathon vind ik ook leuk. Ik heb een hekel aan de 3000m, nooit goed gelopen

7. Wat zijn je sterke punten en wat je minder sterke punten?

Mijn sterkste punt is dat ik nooit opgeef. Ik kan ook goed focussen op een wedstrijd. Mijn zwakste punt is dat ik wel eens ongeduldig ben en er niet zo goed tegen kan als mensen lopen te lanterfanten.

8. Waar/hoe ben je begonnen?

Ik ben begonnen bij AAV’36 in Alphen aan de Rijn. Blijkbaar hadden ze sprinters nodig en heb ik 6 jaar verspild met 100-200 en 400m lopen, waar ik dus helemaal niet goed in ben. Wist ik veel. Gelukkig kwam ik erachter dat ik wat geschikter ben voor het langere werk. In 1995 ben ik voor mijn studie een jaar naar Canada geweest waar ik voor het eerst een duurloop deed van een uur, waar ik heel trots op was. Bij terugkomst ben ik voornamelijk 1500 en 5000m wedstrijden gaan lopen en met mijn resultaten mocht ik maar de USA met een sportbeurs. Een geweldige ervaring, maar ik heb er wel 2 jaar voor nodig gehad om ervan te herstellen. Ik was iets te gretig en in Amerika word je niet geremd, maar juist aangespoord nog meer te doen.

 In 2000 heb ik voor het eerst een steeple gelopen. Noel liep ook steeple en het leek me erg leuk. Toen de dames in 2004 eindelijk ook officieel steeple mochten lopen ben ik me hierin gaan specialiseren en mocht ik naar de WK, waar ik zo zenuwachtig was dat ik super slecht liep. Nu maak ik dan de overstap naar de marathon.

9. Wat zijn je verwachtingen/wat is je doel?

Ik loop 25 september de Berlijn marathon en hoop me daar te kwalificeren voor de de OS in London. De trainingen gaan goed en het zou echt gaaf zijn als het lukt. Ik moet dan harder lopen dan 2.30 en bij de eerste 8 eindigen. Gaat moeilijk worden, maar als je het niet probeert lukt het in elk geval niet.

10. Wat is je mooiste/beste prestatie of mooiste loopervaring?

Mijn mooiste ervaring is de serie van de EK in Goteborg in 2006. Ik liep in de 3e serie en in de callroom hadden we de 1e twee series kunnen zien. Ik wist wat er nodig was om de finale te halen. Met ingaan van de laatste ronde wist ik dat ik de finale zou halen en was daar echt superblij mee. De finale verliep nogal dramatisch. Ik had pijn in mijn voet en was blijkbaar wat afgeleid, zodat ik bij de eerste waterbak uitgleed en een bommetje maakte. Ik heb de wedstrijd nog wel uitgelopen, maar ben daarna 9 maanden geblesseerd geweest.

Maar mijn Nederlands record gelopen in Nijmegen in 2009 was ook erg gaaf. Op mijn eigen baan met eigen publiek, dat was echt geweldig. En ook de WK limiet voor Berlijn was binnen. Helaas brak ik een paar weken voor het WK mijn voet en zat ik voor de buis naar de steeple te kijken.

Ik heb eigenlijk nog zoveel mooie ervaringen. Mijn allereerste NK, waar ik gelijk 5e werd op de 5000m, de vele leuke trainingskampen, de trainingen met de jongens, wedstrijden in het buitenland (China, Zuid-Korea, Brazilië), de marathon van Amsterdam……..

11. Wat doe je graag als je even niet aan het hardlopen bent?

Tijdens een zwaar trainingsblok slaap ik het liefst 😉

En anders gezellig eten met vrienden, filmpje kijken, een boek schrijven of met Noel op vakantie in de bergen.

Be Sociable, Share!

Tags:

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Sponsors

LOPERSCompany Den Bosch

Brooks running

Zoeken op Tonnie Dirks

Kalender

<< >>
MondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturdaySunday
25 26 27 28 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Volg ons

Polls

Deze atletiekbaan ligt in:

Bekijk Resultaten

Loading ... Loading ...

Webshop

Nog geen bestellingen

Evenementen

  • No events

Archief