Je bevindt je hier: Home » Weer in de lucht!

Wie is Wie ….. 32

bart 3 augustus 2011 0 reacties, laat een reactie achter!

Vroeger blonk ze uit in kogelstoten. Hoewel dit vroeger niet haar favoriete onderdeel was, is ze intussen een fanatiek hardloopster geworden. Zij heeft inmiddels een aantal mooie overwinningen op haar naam staan. In deze ‘wie is wie’ stelt Lotte Jacobs zich aan jullie voor.  

1.    Wie ben je?

Lotte Jacobs

2.    Hoe oud ben je?

22 jaar

3.    Waar woon je?

Op kamers in Nijmegen. Vanuit mijn kamer ben ik in 10 minuten in de grote bossen rondom Nijmegen. Ideaal voor de trainingen!

4.    Wat is je beroep/studie?

Ik ben begin juli afgestudeerd aan de opleiding Sport, economie en communicatie in Tilburg. In september ga ik beginnen met een master marketing in Nijmegen.

5.    Hoe lang doe je aan hardlopen/atletiek?

Ik doe al aan atletiek vanaf dat ik 6 jaar ben. Ik heb nooit andere sporten gedaan dan atletiek.

6.    Wat is je favoriete afstand of onderdeel?

Mijn favoriete afstand is de 3000 meter. Helaas is dit outdoor geen afstand die op het NK gelopen wordt, dus zal ik in de toekomst wat vaker een 5000 meter gaan doen. Dit heb ik pas één keer gedaan, dus ik kan de 5000 meter nog niet echt mijn favoriete afstand noemen.
Naast de baanwedstrijden, vind ik crossen, zowel de korte als de lange cross, leuk om te doen.

7.    Wat zijn je sterke punten en wat je minder sterke punten?

Ik denk dat mijn sterkste punt mijn doorzettingsvermogen is. Ik heb de afgelopen jaren veel aan de kant gestaan als gevolg van ziekte en blessures. Maar gelukkig ben ik steeds weer teruggekomen op niveau. Doordat ik weet hoe vervelend het is om steeds maar weer niet te kunnen trainen en mee te kunnen doen aan wedstrijden, ben ik extra gemotiveerd wanneer ik wel kan trainen en mee kan doen aan wedstrijden.
Een minder sterk punt is dat ik de laatste jaren veel blessures heb gehad en steeds voor lange tijd uitgeschakeld ben geweest. Hierdoor heb ik nog niet veel kunnen trainen. Hopelijk kan ik in de toekomst mijn belastbaarheid vergroten.

8.    Waar/hoe ben je begonnen?

Na deelname aan de Koninginneloop in Helmond op zesjarige leeftijd, kreeg ik een gratis proeflidmaatschap van de Helmondse Atletiekclub (HAC) aangeboden. Hiervan heb ik gebruik gemaakt en ben net als mijn broer Gijs lid geworden. Ik ben na 16 jaar nog altijd lid van HAC.
In het begin deed ik alle atletiekonderdelen en blonk ik vooral uit bij het kogelstoten. Hardlopen vond ik niet leuk om te doen en ik verzon dan ook wel eens een smoesje om niet mee te hoeven doen aan de 1000 meter. Toen ik wat ouder werd, bleek dat ik toch wel redelijk kon lopen en ging ik als vijftienjarige een keer per week meedoen met de mila-groep van HAC. Het lopen ging steeds beter, en toen ik als tweedejaars B mijn eerste NK-medaille behaalde bij het NK cross, raakte ik extra gemotiveerd. Als tweedejaars A vertrok ik met een scholarship naar Louisville, Amerika, om daar het hardlopen te combineren met een studie. Ik heb hier een geweldige tijd gehad. Het was leuk om altijd in een gemotiveerd team van meiden van mijn eigen niveau te trainen. Daarnaast is het mooi om mee te maken hoe anders de sportbeleving in Amerika is. Na terugkomst uit Amerika, ben ik bij Tonnie gaan trainen.

9.    Wat zijn je verwachtingen/wat is je doel?

Mijn doel is in eerste instantie om weer goed te kunnen trainen zonder blessures. De resultaten komen dan vanzelf wel. Vooral op de 5000 meter op de baan wil ik in de toekomst een snelle tijd neerzetten. En natuurlijk wil ik altijd plezier in het hardlopen blijven houden!

10.  Wat is je mooiste/beste prestatie of mooiste loopervaring?

Mijn gouden medaille bij het NK Indoor 3000 meter afgelopen februari vond ik erg mooi! Bijna net zo mooi vond ik mijn overwinning op de korte cross in Soest 2009. Na een periode van anderhalf jaar waarin ik niet kon trainen door ziekte, had ik nooit verwacht mijn eerste nationale cross bij de senioren meteen te winnen.
Ook deelname aan de Europese kampioenschappen cross (2005 en 2006) vond ik een bijzondere en leerzame ervaring, net als de hele periode (2007/2008) in Amerika.

 11.  Wat doe je graag als je even niet aan het hardlopen bent?

Reizen, vooral stedentrips; lezen; en natuurlijk studeren.

Be Sociable, Share!

Tags:

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Sponsors

LOPERSCompany Den Bosch

Brooks running

Zoeken op Tonnie Dirks

Kalender

<< >>
MondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturdaySunday
25 26 27 28 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Volg ons

Polls

Deze atletiekbaan ligt in:

Bekijk Resultaten

Loading ... Loading ...

Webshop

Nog geen bestellingen

Evenementen

  • No events

Archief