Je bevindt je hier: Home » Weer in de lucht!

Uit de oude doos……..

bart 12 maart 2014 0 reacties, laat een reactie achter!

image-3790035Deze fanatieke doorzetter heeft het hardloop-stokje inmiddels doorgegeven aan zijn zoon Martin. In de goede oude tijd, toen hij nog haar had (zoals hij zelf zegt), liep hij op kop van de Wageningse Singelloop, zoals jullie op deze foto kunnen zien. Het was toen een behoorlijke wedstrijd. Momenteel laat hij tijdens de trainingen op de baan en in het bos in Vught zien dat hij het nog niet verleerd is. Henk Flipsen stelt zich aan jullie voor.

Ik ben Henk Flipsen, 56 jaar, en woon in Weert. Ik ben opgegroeid in het Brabantse Dongen. Mijn ouders hadden een boerderij  met melkvee en vleesvarkens, in die tijd een groot bedrijf. Voor sport was geen tijd, dat was er genoeg in de stallen.  Op mijn achttiende ben ik in Wageningen gaan studeren. Toen ben ik met lopen in contact gekomen via een dispuut van de studentenvereniging, dat als doel had deelname aan de Batavierenrace, een grote estafettewedstrijd van Nijmegen naar Enschede (deze bestaat nog steeds). Wij liepen éénmaal per week ’s-avonds om 22:30 uur vanaf de studentenvereniging.In de winterdag regelmatig met de fiets naar crosses in de omgeving. Toen het wat serieuzer werd, ben ik lid geworden van de studentenatletiekvereniging Tartlétos.  Het was een kleine club, maar met erg goede lopers. Ik was veel op de baan te vinden, verder bij crosses en af en toe op de weg, 15 km tot halve marathon.  Mijn mooiste ervaring was de Midwintermarathon aan het einde van mijn Wageningse tijd. Die wilde ik een keer  doen. Tot ieders verbazing ging dat erg goed, ik finishte als zesde (derde NL) in 2:30:26. Ik weet nog dat het koud was, rond het vriespunt.  Leuk was ook een 3 km op de voormalige baan in Vught, die ging in 8:42, waar ik met  4 andere lopers naast elkaar finishte en de lopers maar de volgorde moesten bepalen, want de jury wist het niet.119582505_zO4u85nE Bergloop 2009

Ik ben getrouwd met Lily. Wij hebben drie kinderen: Erik, Martin en Karin. Het hele gezin doet aan atletiek. Een paar jaar geleden bleek Martin het lopen goed te kunnen en wilde hij daarmee  doorgaan. Omdat het vanuit de club in Weert niet mogelijk bleek, heb ik hem daarbij begeleid. Eind 2012 heb ik hem geadviseerd op zoek te gaan naar een serieuze loopgroep. Martin koos voor Tonnie (die hij al van de regiotrainingen kende).  Dat bleek vanaf de eerste training in Vught een schot in de roos. Sindsdien ben ik meelopend chauffeur, wat mij eigenlijk prima bevalt.

Be Sociable, Share!

Tags:

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Sponsors

LOPERSCompany Den Bosch

Brooks running

Zoeken op Tonnie Dirks

Kalender

<< >>
MondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturdaySunday
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Volg ons

Polls

Deze atletiekbaan ligt in:

Bekijk Resultaten

Loading ... Loading ...

Webshop

Nog geen bestellingen

Evenementen

  • No events

Archief