Je bevindt je hier: Home » Weer in de lucht!

Hoe gaat het met …. Raymon van den Berg

bart 9 juni 2014 0 reacties, laat een reactie achter!

RaymonJe ziet en hoort me regelmatig bij PH, meestal in het krachthok, heel soms bij de groep van Bart, maar wie is toch die man met die Salomon kleertjes die vroeger niets anders droeg dan Nike??????

Tien jaar lang heb ik bij Tonnie getraind, vanaf de winter van 1997 tot en met oktober 2007. Via Pieter van der Heijden kwam ik op zondagochtend de bostrainingen meelopen. Al snel werden dat meer trainingen en schreef Tonnie trainingingsschema’s voor me.

Aan het einde van de zomer van 2007, na een hele lange zorgvuldige evaluatie, hebben Tonnie en ik besloten niet meer verder samen te werken en op zoek te gaan naar een nieuwe trainer. Ik had op dat moment twee jaar lang voor mijn doen wat minder gepresteerd en wilde graag wat nieuws proberen, nieuwe spijs doet immers eten. In december van dat jaar ben ik bij Bram Wassenaar gaan trainen met als doel mij pr’s aan te scherpen.

Inmiddels ben ik sinds oktober 2011 gestopt als wedstrijdatleet. Ik wilde vaker thuis zijn bij het gezin en niet de hele tijd meer bezig zijn met hardlopen als ik wel thuis was. Op dat moment was ik het lopen eigenlijk beu en, hoe raar dat wellicht ook klinkt, voor iemand die een absolute kilometervreter was, dat ben ik eigenlijk nog steeds regelmatig.

Wat heb ik dan wel gedaan de afgelopen jaren?

Ik ben nog altijd werkzaam bij de Sportacademie van het Koning Willem I College, ik geef daar een aantal theorielessen en soms ook praktijklessen. Het grootste gedeelte van mijn tijd op het werk ben ik echter bezig met de coördinatie van de opleiding fitness/health, alles wat met toetsing, examinering en de verantwoording daarvan te maken heeft, het ontwikkelen van ons onderwijs en zit ik in de staf.

Qua sport loop ik nog altijd, maar slechts twee of drie keer in de week. Jan Struycken van Lopers Company Den Bosch heeft me een keer meegenomen naar een trail en sindsdien ben ik verkocht. Als het gaat over het lopen heb ik geen prestatieve doelen meer. Ik ben vooral op zoek naar uitdagingen, wat betekent dat ik de afgelopen jaren een aantal ultratrails heb gelopen in Nederland en Belgie, maar ook in de Alpen. Eind augustus loop ik bijvoorbeeld een trail in Zweden van 90km, lekker door de bossen, de heuvels, bergen, modder, water, stenen, sneeuw, alles wat moeder natuur voor je in petto heeft!

Naast het lopen heb ik sinds enkele jaren ook de vechtsporten weer opgepakt in de vorm van MMA (Mixed Martial Arts). Drie avonden in de week als dochterlief op bed ligt, ben ik bezig met kickboksen, grappling, Brzaillian Jiu Jitsu en uiteraard de combinatie van dit alles bij MMA. Ik heb al een aantal grappling toernooien gevochten en aan het einde van dit jaar maak ik, als alles goed gaat, mijn debuut in de octagon (dat is de kooi waarin we vechten i.v.m. de veiligheid). Vechtend in een boksring, zou je uit de ring worden gegooid.).

Sinds oktober van het afgelopen jaar ben ik bij PH als trainerscoördinator van de trimafdeling begonnen. Een hele uitdaging, zeker als je bedenkt dat bij PH de wens lag een nieuwe structuur voor die afdeling te ontwikkelen en te implementeren. Met veel bloed, zweet en tranen van een groepje vrijwilligers hebben we dat gedaan en is die nieuwe structuur sinds 1 april van dit jaar ingevoerd.

Hoewel ik dus nog altijd bijna iedere dag sport, is voor mij het gezin de aller belangrijkste bezigheid. Ik vind het heerlijk om met Sabine van den Berg (zij traint in de groep van Bart) en onze dochter er op uit te trekken; weekendjes weg, dierentuinen, pretparken, maar ook simpele wandelingen in de bossen, zwemmen bij het Engelermeer en natuurlijk niet te vergeten een terrasje pakken in de Bossche binnenstad.

Mijn naam, mocht je het niet weten, is Raymon van den Berg.

Be Sociable, Share!

Tags: , ,

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Sponsors

LOPERSCompany Den Bosch

Brooks running

Zoeken op Tonnie Dirks

Kalender

<< >>
MondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturdaySunday
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Volg ons

Polls

Deze atletiekbaan ligt in:

Bekijk Resultaten

Loading ... Loading ...

Webshop

Nog geen bestellingen

Evenementen

  • No events

Archief