Je bevindt je hier: Home » Weer in de lucht!

Hoe gaat het met …. Monique Timmermans

bart 26 maart 2013 0 reacties, laat een reactie achter!

Monique Timmermans was al als jonge atleet een fanatieke hardloper en heeft altijd goed gepresteerd. Hoewel zij vanwege blessureleed nu niet meer kan hardlopen, is zij haar hardlopersmentaliteit nog niet kwijt. Hieronder vertelt zij hoe het met haar gaat.

Time flies when…you’re having fun?

Dat de tijd gevlogen is, klopt helemaal. Fun? Niet zo. Nu ik erover nadenk is het denk ik alweer meer dan 3 jaar geleden dat ik op de baan van Prins Hendrik hardliep!

Heel lang liep ik met achillespeesklachten rond, maar verslaafd zoals de meeste lopers zijn, heb ik niet toegegeven aan de pijn en zwellingen maar onbezonnen door m’n passie doorgetraind. Dat dit zoveel gevolgen zou hebben, heb ik nooit kunnen vermoeden dus meteen de les van mij hierbij: luister naar je lichaam!

Toen ik elke ochtend mank uit bed kwam en de hele dag mank bleef ben ik uiteindelijk fysiotherapeut, sportarts en vervolgens specialist gaan bezoeken. Verder dan rust geven en corticosteroïdenprikken kwamen ze niet. Hielp het? Nope.  Dus ben me ik gefrustreerd gaan gooien op de RPM-lessen die ik gaf bij AHC Oss, soms 2x op één  dag. Was dit de oplossing? Ook niet!  Dus voor een second opinion naar Viasana  in Mill gegaan waar ik in de zomer 2011 geopereerd ben;  daar is een stukje bot verwijderd die m’n slijmbeurs bleef irriteren.  Met  loopspalk aan het verven en verhuizen gegaan, wat natuurlijk niet goed was voor m’n herstel. Pas na een half jaar liep ik in het dagelijks leven niet meer mank, laat staan dat ik kon joggen!

Nu anno 2013 heb ik het lopen nog steeds niet op kunnen pakken. Afgelopen najaar een keer of 10 kunnen “opbouwen” maar diverse zweepslagen weerhouden me om hiermee verder te kunnen gaan. Mis ik het hardlopen? JAZEKER.  Ik geef echter de hoop niet op dat ik het ooit weer zal kunnen! Ondertussen vermaak ik me in de sportschool waar ik werk aan m’n conditie en spieren met m’n favoriete lessen RPM & PUMP, en onlangs heb ik een eigen sportonderneming opgestart, Pachelbelbel Sports (naar die Duitse componist), om mensen te motiveren & begeleiden met  loop-, circuittrainingen en bootcamps.

Verder heb ik nog steeds contact met Karen zodat ik regelmatig op de hoogte word gehouden van bijzondere prestaties en lopende zaken in de groep J

Op de nieuwe baan ben ik nog niet geweest! Hoog tijd dat ik van de zomer eens live naar jullie prestaties kom kijken.  Ik wens iedereen dan ook een blessurevrij jaar en veel loopplezier met een paar lekkere p.r.’s toe en weet “once a runner, always a runner”!

Be Sociable, Share!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Sponsors

LOPERSCompany Den Bosch

Brooks running

Zoeken op Tonnie Dirks

Kalender

<< >>
MondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturdaySunday
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Volg ons

Polls

Deze atletiekbaan ligt in:

Bekijk Resultaten

Loading ... Loading ...

Webshop

Nog geen bestellingen

Evenementen

  • No events

Archief