Je bevindt je hier: Home » Weer in de lucht!

Hoe gaat het met … Lotte Jacobs

bart 2 juni 2014 0 reacties, laat een reactie achter!

Lotte BatavierenraceLaatst kwam ik Karen Wijlaars tegen bij de Drutenloop in Druten. Na bijna twee jaar blessureleed stond ik weer eens aan de start van een wedstrijd. Naar aanleiding van deze ‘comeback’ vroeg Karen mij een stukje voor de website te schrijven.

‘Comeback’ op de 5 kilometer

Deze comeback voelde voor mijzelf niet helemaal als een echte terugkomst in de wedstrijdatletiek, omdat ik nog steeds niet echt kan trainen. Ik ben in juni 2012 geblesseerd geraakt aan mijn voet (slijmbeursontsteking onder het hielbot) en heb sindsdien niet meer echt kunnen hardlopen. Na anderhalf jaar niet hardlopen, ben ik het toch maar weer eens gaan proberen. Ondanks dat ik in het dagelijks leven nog steeds last heb van mijn blessure met staan en wandelen, kwam ik erachter dat ik wel 1x per week kan hardlopen zonder dat de blessure verergert. Meer gaat helaas niet, maar ik ben al erg blij dat ik 1x per week lekker een rondje kan maken door de Nijmeegse bossen. Omdat ik graag nog een keer mee wilde voor het Universiteitsteam Nijmegen bij de Batavierenrace, besloot ik om als test een wedstrijdje mee te gaan lopen in Druten. Met één hardlooptraining per week ging dit boven verwachting goed: Ik werd tweede in 18.09 min.

Mijn fanatisme was meteen weer aangewakkerd. Zo dicht bij de 18 minuten na één wedstrijd, dan moest ik ook wel onder de 18 minuten kunnen lopen. Dit lukte precies in mijn tweede wedstrijd: 17.59 minuten. Zowaar een pr, omdat ik nog nooit serieus een 5 kilometer op de weg had gelopen toen ik nog veel trainde en in vorm was. De Batavierenrace ging vervolgens ook goed. Ik zat wel ruim een minuut achter Miranda op de slotetappe, maar het was genoeg om onze tweede plaats in het universiteitsklassement veilig te stellen.

Wielrennen

Dat ik nog steeds redelijk vooruitkom met 1 hardlooptraining per week, ligt denk ik ook aan de vele fietstrainingen die ik de afgelopen bijna twee jaar heb gedaan. Nadat ik in het begin bang en in hardloopkleding en –schoenen op de racefiets zat, is mijn haat-liefdeverhouding met de fiets steeds meer aan het veranderen in een liefdevolle relatie. Gemiddeld zit ik nu 12 uur per week op de fiets. Naast een racefiets en gesoigneerde fietsoutfit heb ik inmiddels ook een veldritfiets. Hiermee kan ik weer het bos in en af en toe fiets ik nog eens langs bij de heuveltraining in Groesbeek. Lotte veldrijden 2

Na een half jaar op de racefiets, ben ik gaan koersen op de weg. Opeens stond ik aan de start met Marianne Vos en een fiets onder mijn kont. Het voelde niet helemaal als mijn ding, maar ik kon wel mijn energie kwijt. Afgelopen winter besloot ik eens aan een veldrit mee te doen nu ik toch een licentie had. Dit bleek ik wel echt leuk te vinden en dus heb ik een heel aantal wedstrijden gereden door de modder, waaronder het NK (25e).

Duathlon

Na het veldritseizoen volgde dus de bewuste hardloop-‘comeback’. Zowel de hardloopwedstrijdjes als de veldritten vind ik leuk om te doen. Omdat ik niet meer specifiek voor een bepaald doel train, kan ik lekker doen waar ik zin in heb en sta ik zonder al te veel verwachtingen aan de start. De komende tijd zal ik af en toe een wegwedstrijdje lopen en vanaf september kan ik weer los in het veld op de fiets. Daarnaast ben ik van plan om mee te gaan doen met het NK Duathlon in Tilburg op 15 juni (5 km lopen – 20 km fietsen – 2.5 km lopen).

Ik ben nog steeds bezig om uit te zoeken of er iets aan mijn blessure gedaan kan worden. Het zou erg fijn zijn als ik geen last meer van mijn voet zou hebben en ik weer onbeperkt zou kunnen hardlopen. Mijn blessure heeft mij echter wel doen inzien dat er ook andere leuke en mooie dingen zijn naast hardlopen. Ik geniet volop van een lange ronde fietsen over de weg, een modderige rit door het bos en mijn wekelijkse hardlooptraining.

Naast mijn nog altijd drukke sportleven, heb ik in juli 2013 mijn master behaald in de Marketing aan de Radboud Universiteit. Sinds april ben ik werkzaam bij Stichting Zevenheuvelenloop. Vanuit mijn werk zal ik dus nog wel regelmatig atleten uit Tonnie’s en Bart’s groep tegenkomen. Ook met mijn vriend Joost van den Ende bezoek ik nog regelmatig wedstrijden. Ik blijf dus betrokken binnen de hardloopwereld: Voor mijn werk én als actieve hardloper en supporter.

Be Sociable, Share!

Tags:

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Sponsors

LOPERSCompany Den Bosch

Brooks running

Zoeken op Tonnie Dirks

Kalender

<< >>
MondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturdaySunday
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Volg ons

Polls

Deze atletiekbaan ligt in:

Bekijk Resultaten

Loading ... Loading ...

Webshop

Nog geen bestellingen

Evenementen

  • No events

Archief