Je bevindt je hier: Home » Weer in de lucht!

Hoe gaat het met …. Annelies

bart 6 maart 2013 0 reacties, laat een reactie achter!

Annelies Homma is één van de atleten die een tijdje geleden fanatiek getraind heeft in de groep van Tonnie. Ze is weliswaar niet meer te vinden Bij Prins Hendrik in Vught, maar ze is het hardlopen nog zeker niet verleerd. Hieronder vertelt zij hoe het nu met haar gaat. 

Hallo allemaal,

Of ik een stukje voor Tonnie’s site wilde schrijven was de vraag, over hoe het met me gaat nu en wat me zoal heeft beziggehouden na mijn vertrek bij Prins Hendrik. En natuurlijk doe ik dat graag, maar waar te beginnen…?

Laat ik voorop stellen dat ik nooit ben gestopt met lopen. Ik strik nog steeds zo’n zes keer per week de veters van mijn loopschoenen en ga er op uit. Lekker een stuk hollen, de dag voorbij laten gaan en rust in mijn hoofd brengen. Heerlijk vind ik dat.

Ook mijn oefeningen voor rompstabilisatie doe ik nog trouw vijf keer per week. Ik ben er in die zin dus niks minder fanatiek of gemotiveerd op geworden. Alleen wedstrijden doe ik minder en –heel eerlijk- mijn trainingen zijn wat minder specifiek geworden: ik doe waar ik die dag zin in heb of waar mijn benen zich die dag goed bij voelen. En dat werkt: ik heb in het afgelopen jaar een nette 10km (met een voor mij op een na snelste tijd ooit) en twee prima halve marathons gelopen (1.27 en 1.28 nogwat) en mag mij inmiddels voor de 8ste maal op rij Luchtmacht Kampioen Cross Country noemen. Daar ben ik heel tevreden mee en hogere doelen heb ik dan ook eigenlijk op het moment niet. Of…nou ja, misschien een beetje: ik wil proberen me te kwalificeren voor de militaire marathon die aan het einde van dit jaar in Suriname gelopen wordt. Voor de tijd moet ik dan niet willen gaan (véél te warm, véél te vochtig), maar uit de verhalen van collega’s begrijp ik dat het een geweldige ervaring is. Na alle kou van Bosnië-Herzegovina, Servië en ons eigen kikkerlandje hier wil ik dat ook wel eens meemaken!

Buiten het lopen om is er ook niet veel veranderd: ik werk nog steeds met veel overtuiging bij de Luchtmacht, ondanks de bezuinigingen en de ingrijpende reorganisatie waar we middenin zitten en die een groot effect heeft op zowel de dagelijkse praktijk als  de verdere toekomst. Ook maak ik nog immer deel uit van het illustere Roosendaalse dichtersgenootschap AQuaREdt, dat regelmatig –op verzoek!- optredens verzorgt bij de verschillende kunst- en cultuurgerelateerde activiteiten in de regio. Superleuk altijd, want we doen alles met een knipoog. Er mag tenslotte best wat meer gelachen worden in deze wereld!

Tot slot doe ik –ook nog steeds- met heel veel plezier vrijwilligerswerk. Na een jaar taalcoach te zijn geweest bij Stichting Vluchtelingenwerk in Roosendaal, heb ik tijdens mijn uitzending naar Bosnië met enkele (internationale) collega’s een fundraiser georganiseerd voor het Pazaric Institute for Mentally Disabled Children and Youth, een bijzonder dankbare taak voor een –helaas- grote groep bijzondere mensen met een onverwacht spontaan en hartelijk hart. En nu heb ik net mijn eerste seizoen als vrijwilliger bij De Voorleesexpress afgerond:  interactief voorlezen aan twee super enthousiaste kindjes (5 en 7 jaar oud) die net even dat kleine steuntje in de rug nodig hebben om hun taalontwikkeling vooruit te helpen. Zo de moeite waard! Dussuhm…wie naast werken, lopen, hobbykoken en/of alle andere dagelijkse bezigheden toch nog een uurtje of twee in de week over heeft…Ik raad het iedereen aan!

Tja, dus dat is mijn huidige leven zo’n beetje 😉 Rest me jullie allemaal veel fijne en blessurevrije kilometers toe te wensen, persoonlijke records en overwinningen voor wie die nastreeft, maar bovenal heel veel plezier en alle goeds!

Hartelijke groet,

Annelies

Be Sociable, Share!

Tags: ,

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Sponsors

LOPERSCompany Den Bosch

Brooks running

Zoeken op Tonnie Dirks

Kalender

<< >>
MondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturdaySunday
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Volg ons

Polls

Deze atletiekbaan ligt in:

Bekijk Resultaten

Loading ... Loading ...

Webshop

Nog geen bestellingen

Evenementen

  • No events

Archief