Je bevindt je hier: Home » Weer in de lucht!

Toprace inspireert!

Dat ik een startplaatsje kreeg, gisteravond in het hoofdprogramma op de 800 meter in Heusden, was wel een beetje een droom die uitkwam. Totaal onverwacht belde Honore Hoedt vorige week met de vraag of ik interesse had om in het internationale veld te starten. Daar hoefde ik niet lang over na te denken, zo’n kans krijg je niet vaak en omdat het in de trainingen goed draait, kwam deze uitnodiging op het juiste moment. Maar, al is de ervaring van het lopen tussen internationale toppers op zich al mooi, ik stond niet alleen daarvoor aan de start, ik wilde vooral een knalgoede 800 meter lopen.

Had je me na afloop gevraagd hoe de race was gegaan, dan had ik gezegd dat het in de buurt kwam van de perfecte race; had van begin tot eind aansluiting met de tweede groep, geen extra meters hoeven maken en kon, voor mijn gevoel, nog een goed laatste stuk lopen. Toen ik daarna te horen kreeg dat mijn eindtijd 2.04 was, was ik dan ook even erg blij dat ik na drie jaar weer in de 2.04 liep, maar…….. de vreugde sloeg om toen ik een paar minuten daarna te horen kreeg dat mijn eindtijd 2.05.22 was. Nu nog steeds zit ik met gemengde gevoelens dit stukje te typen; volgens mij heb ik gisterenavond eruit gehaald wat erin zat, maar dat dat dan deze tijd betekent, valt me tegen. Ik dacht dat ik op dit moment sneller zou kunnen lopen.

Maar tijden liegen niet en ook al evenaart dit mijn 2e tijd ooit en is het een seizoensbeste, ik had er meer van verwacht. Desondanks heb ik genoten van deze race in het volle stadion, de sfeer en het starten tussen  internationale toppers als Pamela Jelimo (Olympische kampioene) en Kenia Sinclair (finaliste O.S.) Dit is ongetwijfeld de mooiste race waarin ik heb mogen deelnemen en het inspireert en motiveert me enorm om goed en hard te trainen om nog een stapje te kunnen maken dit seizoen.

De eerstvolgende wedstrijd is het NK waar ik, ook in een sterk veld, de 1500 meter zal lopen. Met mijn 4.14.12 sta ik vierde op de startlijst achter Susan Kuijken, Adrienne Herzog en Marije te Raa. En met maar twee seconden achterstand zit Raika me op de hielen. Het is echt mooi dat we dit jaar weer zo’n sterk veld hebben op de 1500 meter en ik zal er alles aan doen om mijn zilveren plak van vorig jaar te verdedigen.

 

Be Sociable, Share!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Sponsors

LOPERSCompany Den Bosch

Brooks running

Zoeken op Tonnie Dirks

Kalender

<< >>
MondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturdaySunday
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Volg ons

Polls

Deze atletiekbaan ligt in:

Bekijk Resultaten

Loading ... Loading ...

Webshop

Nog geen bestellingen

Evenementen

  • No events

Archief