Je bevindt je hier: Home » Weer in de lucht!

Soms zit het mee……..soms zit het tegen….

Het venijnige, scherpe rotbotuitsteekseltje wat in november 2009 aan het middenvoetsbeentje van mijn rechtervoet is ontdekt is, na een rustige winterslaap, weer in volle hevigheid terug pijnklachten aan het veroorzaken.

De eerste keer dat het weer opspeelde was na de instuifwedstrijd op 2e paasdag. Op spikes (zonder zooltjes) op hoge snelheid door de bochten lopen bleek een risico. Door de druk, die er in de bochten op het middenvoetsbeentje komt, wordt het uitsteekseltje tegen het 2e middenvoetsbeentje gedrukt. Dat gaat dan irriteren en kan gaan ontsteken. In overleg met topsportarts Peter Vergouwen is besloten dat een operatie toch nodig zou zijn. Omdat de klachten ook steeds weer vrij snel wegtrokken en het trainen erg lekker ging, wilde ik de operatie na het seizoen plannen. Met een aantal maatregelen dacht ik het dit wedstrijdseizoen wel onder controle te kunnen houden.  

De afgelopen weken begon het echter meer op te spelen, zelfs op het einde van een training waarin ik op mijn normale trainingsschoenen had gelopen. Dat was natuurlijk geen goed teken. De klachten trokken ook steeds weer snel weg en daarom ben ik afgelopen vrijdag gewoon gestart op de 1500 meter in Utrecht. Maar dit is waarschijnlijk ook gelijk de laatste wedstrijd van het seizoen. Direct na de wedstrijd had ik behoorlijke pijn in mijn voet. Komende week laten onderzoeken hoe het komt dat de pijnklachten nu sneller en vaker opspelen, maar waarschijnlijk zal de operatie verspoedigt worden en zal ik ermee moeten dealen dat 2010 voor mij in het water valt.

Be Sociable, Share!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Sponsors

LOPERSCompany Den Bosch

Brooks running

Zoeken op Tonnie Dirks

Kalender

<< >>
MondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturdaySunday
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Volg ons

Polls

Deze atletiekbaan ligt in:

Bekijk Resultaten

Loading ... Loading ...

Webshop

Nog geen bestellingen

Evenementen

  • No events

Archief