Je bevindt je hier: Home » Weer in de lucht!

[NK Cross] Miranda Boonstra: iedereen goed genoeg voor NK!

27 februari 2009 0 reacties, laat een reactie achter!

De Nederlandse recordhoudster steeplechase Miranda Boonstra heeft alle plaatsen op het podium gezien., behalve de bovenste. Komende zondag wil ze daar eindelijke eens plaats nemen. slikjeslim.nl sprak Miranda over haar vorm en de teamcompetitie.

In de voorbeschouwing van de Atletiekunie werd je niet de titelrol toegedicht. Tot mijn verbazing, want vorig jaar was jij met Adrienne Herzog veruit de sterkste atlete. Sta jij liever aan de start als under-dog?

Ik was zelf ook wel verbaasd dat ik niet de favoriete was. Maar het maakt mij niets uit of ik daar als favoriete of under-dog sta; ik wil gewoon winnen, en ik laat me niet beinvloeden door wat buitenstaanders daarvan denken. Wat Tonnie denkt is belangrijker, want hij weet hoe goed ik nu ben

Na je stage in Zuid-Afrika volgde een uitstekende wedstrijd in Istanbul, elfde bij de Europacup voor clubs. Qua klassering in dat veld, misschien een van je beste wedstrijden ooit. Heb je die vorm vast kunnen houden?

Istanbul ging inderdaad erg goed, en ik baal eigenlijk dat ik dat niveau niet in December had bij de EK. Ik denk dat ik op dit moment nog een stukje beter ben. De afgelopen baantrainingen gingen echt heel goed, en daar komt dus nog de extra motivatie bij om eindelijk eens 1e te kunnen worden, na 4x2e en 1x3e op NK cross.

Het parcours in Rijen bevat zware modderstroken. Vorig jaar verraste je bijna Herzog op de streep. Het parcours in Istanbul was wel zwaar, maar niet zo zacht. Op beide terreinen kun je dus uit de voeten. Wat heeft je voorkeur?

Dat weet ik eigenlijk niet. Volgens mij loop ik overal goed als ik in vorm ben. Of je iets wel of niet kan zit toch vaak in je hoofd…..

De cross staat bekend als discipline voor alle lopers, van 1500 tot marathon en alles wat er tussen zit zoals jouw nummer, de steeple. In hoeverre helpt deze discipline bij jouw hoofddoelen?

Voor mij blijft de cross toch een tussendoortje voor de winter. Alleen maar hard trainen in de winter is niet lekker, het is juist fijn om toch te kunnen focusen op een doel in de winter en daarna weer naar de zomer toe te werken. Daarnaast geeft het een indruk van de vorm. De wedstrijd in Istanbul heeft mij ook weer veel vertrouwen voor de zomer gegeven. Als  ik in de winter goed kan lopen, dan moet het in de zomer ook wel weer goed gaan. En is het ook lekker om in de winter af en toe diep te gaan, neem je dan weer mee naar de zomer.

Nijmegen Atletiek start met veruit de grootste groep atletes tijdens het NK Cross. Andere clubs krijgen nauwelijks vier atletes aan de start. Heb jij daar een verklaring voor?

Vorig jaar heb ik gelobbyed om 4 dames aan de start te krijgen ivm de kans om naar Europacup te gaan. dat is toen gelukt. We zijn als team voor de Nk cross nog uit eten gegaan en proberen zo iets op te bouwen. veel meiden van andere clubs durven vaak niet mee te doen, omdat ze zichzelf niet goed genoeg vinden. Onzin!!!!!!! Bij Nijmegen zie je nu dat er 7 dames aan de start staan, en dat komt denk ik omdat de andere dames nu zien dat ze gewoon mee kunnen doen. Helaas zijn er weer niet genoeg dames teams voor een NK klassement.

Het modderparcours in Rijen vergt veel van je materiaal: wat voor punten draai je onder je spikes voor de wedstrijd van zondag?

Ik bel zaterdagavond Michiel, want hij heeft dan al gelopen, en dan weet ik beetje of het weer zo’n modderparcours wordt. Maar ik denk dat het sowieso wel 15mm wordt. of het moet ineens nog hard gaan vriezen…..

alle items in deze NK Cross voorbeschouwing:

Voorbeschouwing met de atleten van Annet Bezemer en Tonnie Dirks

Anne van den Hurk over het naderende NK Cross

Miranda Boonstra: iedereen goed genoeg voor NK!

Gerwin van den Hurk: internationale wedstrijden motiveren

Tonnie Dirks geeft tips

Michiel Otten’s tegenstand is erg sterk

 

Be Sociable, Share!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Sponsors

LOPERSCompany Den Bosch

Brooks running

Zoeken op Tonnie Dirks

Kalender

<< >>
MondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturdaySunday
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Volg ons

Polls

Deze atletiekbaan ligt in:

Bekijk Resultaten

Loading ... Loading ...

Webshop

Nog geen bestellingen

Evenementen

  • No events

Archief