Je bevindt je hier: Home » Weer in de lucht!

[NK Cross] Michiel Otten’s tegenstand is erg sterk

27 februari 2009 0 reacties, laat een reactie achter!

Michiel Otten doet al jaren mee aan het NK Cross. Er zullen maar weinig atleten zijn, die de staat van dienst van de Tilburger kunnen overleggen. De wedstrijd van zaterdag om in het bijzonder naar uit te kijken is de M40 wedstrijd. Daar start Michiel om de strijd aan te binden met enkele van zijn (oud)-trainingsgenoten.

slikjeslim.nl sprak met Michiel Otten over zijn ervaringen op de cross.

Vorig jaar stond je naast het podium met een vierde plaats. De M40  categorie is dit jaar ook erg sterk. Hoe schat je je kansen?

De tegenstand is net zo sterk want Edo Baart en Armand van der Smissen vorig jaar 2 en 3 bij de M35 zijn ondertussen ook veertig en zij zijn er zaterdag ook bij.
Ik vind John Aalbers de grote favoriet. Hij was vorig jaar ijzersterk op het zware parcours en te sterk voor Armand  en mij. Het was in 2008 een tactische race omdat hij mij probeerde te helpen en daardoor niet op Edo lette die bij de M35 liep. Maar die had hij volgens mij ook kunnen verslaan. Andere sterke tegenstanders zijn Rachid Mohammadi en Peter van der Velden.
Zaterdag zal het een mooie en zware strijd worden. Ik verwacht dat parcours minder nat is dan vorig jaar en dat is in mijn voordeel. Mijn doel is in ieder geval een podiumplaats. De afgelopen 3 weken ben ik vrij geweest om veel te kunnen trainen als voorbereiding op de marathon van Rotterdam en ik merk dat de vorm steeds beter wordt. Hopelijk heb ik zaterdag ook al profijt van de extra trainingsarbeid. Afgelopen maandag ben ik nog wel bij de tandarts geweest met een ontstoken kies maar ik hoop daar geen last van te hebben.

Welke rol neemt de cross in in je seizoensplanning?

Het NK cross neemt al 17 jaar een belangrijke plaats in in mijn seizoensplanning. Vanaf eind 1993 train ik al bij Tonnie en hij zorgt er wel voor dat zijn atleten begin Maart in vorm zijn voor het NK. Voor Tonnie was het NK cross vroeger de belangrijkste wedstrijd van het seizoen en dat heeft hij ook overgedragen aan zijn atleten.
Vroeger was het crossseizoen belangrijker voor mij omdat je toen nog een crosscircuit had. Door in 1997 5e te worden in de eindstand van dit circuit mocht ik naar het WK cross. Tegenwoordig pik ik altijd nog wel een aantal crosswedstrijden mee naast de Zevenheuvelenloop, Montferlandrun en Egmond maar deze zijn minder belangrijk voor mij.
Meestal doe ik de Warandeloop, Soest en het NK cross en daarnaast nog wat regionale crossen. Breda is altijd een week na Egmond en die combi vind ik te zwaar. Vroeger deed ik dat wel. In de jaren 1996,97 en 98 ben ik ook naar Portugal geweest als voorbereiding op het NK cross. Daarnaast liep ik in die jaren bij het NK indoor de 3000. Meestal vond dit 2 weken voor het NK cross plaats.

Je bent een van de meeste gelauwerde crossers van Prins Hendrik. In 1997 nam je deel aan de WK Cross en bij de Europacups ben je er steevast bij. Wat neem je van deze ervaringen mee bij een wedstrijd als de NK Cross?

Het NK cross is een andere wedstrijd qua niveau. Er wordt bij de Europacups altijd hard gestart en ik heb er eigenlijk nooit goed gepresteerd. De Europacup cross is vaak een ontnuchterende ervaring geweest voor mij. Je denkt in Nederland dat je aardig kunt crossen maar tijdens deze wedstrijd eindigde ik vaak in de middenmood of de achterste regionen. Daarna verliep het NK cross vaak wel goed.

Het NK is nu voor het tweede jaar in Rijen. Wat vind je daar van, zou  een tweejaarlijkse locatie beter zijn voor het evenement?

Ik vind het een goede ontwikkeling. De wedstrijdorganisatie kan door de ervaring een betere wedstrijd organiseren. In andere Europese landen wordt het NK vaak ook meerdere keren op hetzelfde parcours georganiseerd. Zelf heb ik wel liever een bosparcours omdat ik daar beter uit de voeten kom dan in
de modder.

Miranda Boonstra gaf eerder aan dat ze je gaat bellen over de lengte van je spikepuntjes. Welke draai jij er zaterdag onder?

Ik doe zaterdag nieuwe 12 mm spikes onder mijn schoenen en wanneer het parcours toch drassig is 15 mm.

alle items in deze NK Cross voorbeschouwing:

Voorbeschouwing met de atleten van Annet Bezemer en Tonnie Dirks

Anne van den Hurk over het naderende NK Cross

Miranda Boonstra: iedereen goed genoeg voor NK!

Gerwin van den Hurk: internationale wedstrijden motiveren

Tonnie Dirks geeft tips

Michiel Otten’s tegenstand is erg sterk

 

Be Sociable, Share!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Sponsors

LOPERSCompany Den Bosch

Brooks running

Zoeken op Tonnie Dirks

Kalender

<< >>
MondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturdaySunday
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Volg ons

Polls

Deze atletiekbaan ligt in:

Bekijk Resultaten

Loading ... Loading ...

Webshop

Nog geen bestellingen

Evenementen

  • No events

Archief