Je bevindt je hier: Home » Weer in de lucht!

[NK Cross] Gerwin van den Hurk: Internationale wedstrijden motiveren

27 februari 2009 0 reacties, laat een reactie achter!

De sterkste crossloper uit de groep van Tonnie en Annet is zonder twijfel Gerwin van den Hurk. De Macharenaar liep vorig jaar naar een vierde plaats op het NK Cross. In Brussel werd hij bij de EK Cross U23 negentiende. Gerwin verbleef afgelopen maand in Acoteias in Portugal om zich voor te bereiden op het NK Cross.

Veldlopen neemt voor jou een belangrijke plaats in. Je voorbereiding loopt zelfs via een stage in Portugal. Hoe zijn de trainingen verlopen en staat het met de vorm?

De trainingen zijn heel goed verlopen, het was er lekker warm, dus je kon er hard trainen. Met het veel over de cliffs lopen en op het crossparcours ben ik wel heel erg sterk geworden en de baantrainingen hebben mij lekker scherp gemaakt. Maar dit is natuurlijk geen garantie voor een goede wedstrijd…

Vorig jaar werd je vierde, hoe schat je dit jaar je kansen in?

Geen idee, het blijft lastig. Mannen zoals Abdi, Greg en Marco zijn niet de minste lopers. En Patrick en Michel  zijn echt nog een maatje te groot, maar dat hoef ik niet te vertellen.

Je hebt dit jaar al enkele sterke internationale wedstrijden gelopen. Zo stond je aan de start bij de EK cross in Brussel, waar je 19e werd. Tijdens de Europacup voor clubs in Istanbul werd je 37e. Hoe helpen deze wedstrijden je voor een NK Cross?

Deze wedstrijden motiveren heel erg en je krijgt er veel zelfvertrouwen van. Als je dan even stuk zit in een andere wedstrijd en je denkt aan die andere terug, helpt het wel om toch nog iets meer te geven.

Zware omlopen liggen je goed. In Brussel loop je altijd goed en ook in Rijen bewees je vorig jaar dat dat parcours je ligt. In hoeverre helpt Tonnie je met tips en trucs op dergelijke omlopen?
Het blijft gewoon hardlopen. Maar ik denk dat de trainingen in Groesbeek zeker wel mee helpen. 

Het ziet er niet naar uit dat de Atletiekunie in de komende jaren een ploeg naar de WK Cross gaat sturen. Denk je dat de komende lichting onder aanvoering van Butter en jonge senioren als Abdi Nageeye wel een kans maakt?

Nee lijkt me sterk. Een WK wordt tegenwoordig overheerst door de afrikanen en je moet van goeden huize komen om het tempo alleen al 1 ronde bij te houden.. En de cross is ook nog eens geen Olympisch onderdeel en daar krijgt de Atletiekunie geen subsidie voor van NOC-NSF.

Natuurlijk wil iedereen weten, welke spikepunten jij a.s. zondag onder je cross-spikes hebt zitten. Hoe lang zijn ze?

Dat zal een beetje liggen aan hoe nat het parcours is, maar ik denk 15mm. Je zal eerder last van je spikes hebben dat ze te kort zijn dan te lang. Dus ik kies eigenlijk altijd voor de langste; 18mm. Mijn spikes vallen wel wat terug in de zool, dus dat scheelt ook wel.

alle items in deze NK Cross voorbeschouwing:

Voorbeschouwing met de atleten van Annet Bezemer en Tonnie Dirks

Anne van den Hurk over het naderende NK Cross

Miranda Boonstra: iedereen goed genoeg voor NK!

Gerwin van den Hurk: internationale wedstrijden motiveren

Tonnie Dirks geeft tips

Michiel Otten’s tegenstand is erg sterk

 

Be Sociable, Share!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Sponsors

LOPERSCompany Den Bosch

Brooks running

Zoeken op Tonnie Dirks

Kalender

<< >>
MondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturdaySunday
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Volg ons

Polls

Deze atletiekbaan ligt in:

Bekijk Resultaten

Loading ... Loading ...

Webshop

Nog geen bestellingen

Evenementen

  • No events

Archief