Je bevindt je hier: Home » Weer in de lucht!

[NK cross] Anne van den Hurk over het naderende kampioenschap

26 februari 2009 0 reacties, laat een reactie achter!

De redactie van slikjeslim.nl stelde titelverdedigster Anne van den Hurk een aantal vragen over het naderende NK Cross. De atlete uit Best stapte onlangs in het huwelijksbootje en liet dat volgen met een zilveren medaille tijdens het NK indoor.

Voor het komende weekend is ze door de Atletiekunie bestempeld als de grote kanshebber voor de titel op de korte cross. Anne over haar cross-seizoen.

Afgelopen jaar verraste je topfavoriete Sabine van de Reijt in de laatste meters van de korte cross en werd je kampioen. Nu ben je zelf topfavoriete, zeker nu Sabine gekozen heeft voor de lange cross. Ben je er klaar voor?
Mijn wintertrainingen zijn goed gegaan. Ik heb een kleine onderbreking gehad in december vanwege klachten aan mijn hamstring en voet, maar zeker vergeleken met vorig jaar goed door kunnen trainen. Zowel het langere werk als de snellere trainingen gaan op dit moment prima. Ik heb het gevoel dat ik er goed voorsta.  

 Welke atletes reken je tot je grootste concurrentes (en waarom)?
Nina Mathijssen liep bij het NK indoor een sterk laatste stuk op de 3000 meter. De meiden van TDR zijn ook niet te onderschatten: Raika Lenaarts kan verrassend goed uit de hoek komen en Manon Kruiver liep in Soest de hele wedstrijd naast me, zij is ook zeker kandidaat voor het podium.  

Vorig jaar was het parcours erg zwaar en ook dit jaar lijkt het weer een modderballet te worden. Vind je dat een voordeel of hou je meer van de snelle parcoursen, tijdens de Warandeloop was je namelijk ook de beste Nederlandse?
De crossen door het bos met heuvels, zandpaden, modder en bochtige stukken zijn natuurlijk de echte crossen, maar ik kom het best uit de voeten op de snelle vlakke parcoursen. Maar na de overwinning vorig jaar zie ik er niet meer zo tegenop om opnieuw door de modder te moeten ploeteren.  

Je hebt afgelopen winter weinig indoor gedaan en zelfs meegedaan aan regionale lange en korte crossen. Zoek je in de voorbereiding meer tegenstand in het langere werk of zie je die lokale wedstrijden puur als prikkel.
Het hele winterseizoen draait het bij Annet en mij om het leggen van een goede basis voor het zomerseizoen. Natuurlijk heb je in deze periode ook wedstrijden nodig om jezelf scherp te houden. Na mijn blessure vorig jaar heb ik besloten weinig indoor wedstrijden te doen en ook niet indoor te trainen, aangezien dit te belastend is voor mijn voeten. Ik kan het toch niet laten een paar indoor wedstrijden te lopen, omdat ik het erg leuk vind en de afwisseling met de crossen me ook goed bevalt.
De lokale wedstrijden zijn af en toe gewoon leuk om te lopen. Dat de wedstrijden dan wat langer zijn is voor mij ook goed; mijn niveau is daarop niet zo hoog en dus is er dan meer concurrentie. Het is ook een goede graadmeter om te testen hoe het met de inhoud staat. 

Denk je dat je ervaring van vorig jaar van pas komt tijdens de wedstrijd van komende zondag?
Ja natuurlijk is het altijd mooi meegenomen, maar succes uit het verleden….. Daarbij kent iedereen het parcours, maar je weet nooit wat het weer doet. Vorig jaar was het enorm winderig en het lijkt erop dat het dit jaar een stuk rustiger is. Dan krijg je toch een hele andere wedstrijd.

Tot slot een vraag van technische aard: hoe lang zijn de puntjes van spikes tijdens het NK cross?
Dat hangt van het weer af. Als het parcours te vergelijken is met vorig jaar gaan de 15 mm punten eronder. Maar het belangrijkst zijn, denk ik, het hoofd en de benen. Als dat goed zit, moet ik zondag een goede wedstrijd kunnen lopen.

alle items in deze NK Cross voorbeschouwing:

Voorbeschouwing met de atleten van Annet Bezemer en Tonnie Dirks

Anne van den Hurk over het naderende NK Cross

Miranda Boonstra: iedereen goed genoeg voor NK!

Gerwin van den Hurk: internationale wedstrijden motiveren

Tonnie Dirks geeft tips

Michiel Otten’s tegenstand is erg sterk

Be Sociable, Share!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Sponsors

LOPERSCompany Den Bosch

Brooks running

Zoeken op Tonnie Dirks

Kalender

<< >>
MondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturdaySunday
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Volg ons

Polls

Deze atletiekbaan ligt in:

Bekijk Resultaten

Loading ... Loading ...

Webshop

Nog geen bestellingen

Evenementen

  • No events

Archief