Je bevindt je hier: Home » Weer in de lucht!

Trainen voor de mooiste en de zwaarste!

bart 22 september 2012 2 reacties, laat een reactie achter!

Vandaag waren op het prachtige maar o zo zware parcours van de Kustmarathon vele Zeeuwse lopers hun laatste lange duurloop, als voorbereiding van deze loop, aan het volbrengen. Ook andere dan Zeeuwse lopers namen de moeite het traject te verkennen. Zo had vandaag Michiel Otten het plan opgevat om een 38 kilometer lange duurloop te maken en dat deed hij samen met Jos op ’t Hoog. Neal Bouterse vond het, als ‘local’, leuk om zijn lange duurlooptraining te combineren met deze voorbereidingsloop van Michiel en zodoende hadden ze afgesproken op de stormvloedkering, iets voorbij Neeltje Jans.

Onder prima omstandigheden en met de wind in de rug liepen ze over de stormvloedkering welke Schouwen-Duiveland met Noord-Beveland verbindt.  Verder langs de kust en over de Veerse Dam die op zijn beurt Noord-Beveland met Walcheren verbindt. Bij Vrouwenpolder het strand op voor enkele kilometers om daarna bij Oostkapelle weer door een prachtig natuurgebied, genaamd De Mantelinge, de weg te vervolgen richting Domburg. Tussen Domburg en Westkapelle haakte Neal zoals gepland af en dat was na ongeveer 27 kilometer (111 minuten en iets te lang!).

De twee Brabantse bikkels moesten dan nog naar Zoutelande, de finishplaats van de Kustmarathon. Ze hebben de training na 2uur38minuten volbracht en volgens Michiel is er (weer) een fan van deze tocht en Zeeland geboren.

Michiel vond het parcours geweldig: “Wat een uitzicht wanneer je over de duinen en stormvloedkering loopt. Parcours lijkt op Egmond maar zwaarder en er zitten de laatste 7 kilometer een aantal pittige trappen in. Ik ben helemaal enthousiast en fan van Zeeland” zo zei hij en die laatste 4 kilometer was geen probleem geweest. Kortom Michiel en Jos zijn er klaar voor. Zaterdag, 6 oktober is de Kustmarathon die op vrijdag wordt voorafgegaan door een Ladiesrun en op zondag wordt opgevolgd door mountainbikers en wandelaars. Totaal zullen duizenden sporters van start gaan waarbij de marathon het hoogtepunt vormt.

Be Sociable, Share!

Tags: , ,

2 Reacties op Trainen voor de mooiste en de zwaarste!

  1. Michiel on 22 september 2012 at 19:48

    Neal die liep gewoon ff 27 km mee. Leuk dat hij er bij pas.

  2. jos on 24 september 2012 at 14:49

    Sluit me volledig bij verhaal van Michiel aan. Michiel gaat in deze vorm hoog eindigen! Die duinen en het strand liggen hem wel!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Sponsors

LOPERSCompany Den Bosch

Brooks running

Zoeken op Tonnie Dirks

Kalender

<< >>
MondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturdaySunday
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Volg ons

Polls

Deze atletiekbaan ligt in:

Bekijk Resultaten

Loading ... Loading ...

Webshop

Nog geen bestellingen

Evenementen

  • No events

Archief