Je bevindt je hier: Home » Weer in de lucht!

Winst en brons in Soest

Jelle Kemper 8 januari 2016 0 reacties, laat een reactie achter!
kalidsoest15_2

Foto: sylvestercross.nl

Het jaar 2016 is inmiddels al een week bezig, maar een verslag van de Sylvestercross kan op deze site natuurlijk nooit ontbreken. De cross, die al sinds mensenheugenis op de laatste dag van het jaar in de Soesterduinen wordt georganiseerd, werd ook dit jaar goed bezocht door de atleten van Tonnie en Bart. Meest in het oog sprongen de prestatie van Kalid Amin, die met overmacht de wedstrijd bij de jongens A won, en de derde plek voor Ruth van der Meijden in het crossgala bij de dames, wat in haar geval ook betekende dat ze als eerste Nederlandse over de streep kwam.

De spits wordt in Soest altijd door de jonge junioren afgebeten en de eerste atlete uit de groep van Tonnie en Bart aan de start was Karlijn Bongenaar, die bij de meisjes C in actie kwam. Zij beëindigde haar race als 22e, op slechts 10 seconden van een top 10-klassering ten teken dat het veld in deze categorie erg dicht op elkaar zat. Daarna was het de beurt aan de rivalen Jelle de Roon en Jasper Janssen (de kersverse Aas der Crossers), die niet voor het eerst dit seizoen een spannend duel met elkaar uitvochten. In Engelen had Jasper Jelle nog naar de tweede plaats verwezen, maar nu waren de rollen omgedraaid: Jelle werd 29e en Jasper 34e.

Foto: sportbeelden.com

Hierna was het de beurt aan Kalid Amin die, na vriend en vijand verrast te hebben in Tilburg en Brussel, weinig te duchten had van de concurrentie. Hij kent de Soesterduinen als zijn broekzak en wachtte tot de laatste ronde om een dusdanig groot gat te slaan dat hij als enige op de finishfoto stond. De Jongens A werden gevolgd door de masters, waar Ronald Bassa zijn rondes afwerkte en een keurige 7e plaats behaalde bij de mannen 35.

De korte cross in Soest is meestal minder druk bezet dan in Tilburg, maar met 114 (!) finishers bleek niets minder waar in 2015. Ook vanuit het Brabantse was er een grote delegatie atleten afgevaardigd van wie vlaggendrager Neal Bouterse zoals verwacht als eerste de finish passeerde op een keurige 11e plaats. Robin Ruyter en Jelle Kemper zaten tot na de eerste zandpassage dicht bij elkaar, waarna Jelle opschoof naar een 13e plek en Robin als 33e de gevreesde laatste bult beklom. Niet ver daar achter zat Stan Zeegers, die eigenlijk zijn start bij de junioren A had gemist en dan maar bij de grote mannen liet zijn wat hij kon, met een 47e plaats als resultaat. Daarachter werd het spannend tussen 3 man: Casper van Leeuwen werd 61e, Jeroen Engels 62e en Stefan van Thiel, wiens laatste wedstrijd voor deze de Ironman van Hawaï was, 66e.

ruthsoest15

Foto: sylvestercross.nl

Ondanks dat het spreekwoord “Dames gaan voor” luidt, startten de dames op hun korte cross pas na de heren. Hier werd het een close finish tussen Fenna van Burg en Tatjana Cernochova, laatstgenoemde won dit onderlinge duel op een 11e plek, precies 1 plek en 1 seconde voor Fenna. Na de korte crossen was het tijd voor de hoofdmaaltijd, de crossgala’s, waarbij de dames als eerste van start gingen. In deze wedstrijd ging Ruth van der Meijden lang mee in de kopgroep, maar de twee Belgische dames, waarmee ze het leidend drietal vormde, bleken iets sterker waardoor ze naar het brons verwezen werd, ver voor de tweede Nederlandse dame. Ook in deze wedstrijd actief was Irene van Lieshout, die het jaar besloot met een 9e plaats. Last but not least was Ralph van Houwelingen, die wederom een bekeken race liep in het crossgala en daarmee terecht kwam op een mooie 33e plaats.

Be Sociable, Share!

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Sponsors

LOPERSCompany Den Bosch

Brooks running

Zoeken op Tonnie Dirks

Kalender

<< >>
MondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturdaySunday
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Volg ons

Polls

Deze atletiekbaan ligt in:

Bekijk Resultaten

Loading ... Loading ...

Webshop

Nog geen bestellingen

Evenementen

  • No events

Archief