Je bevindt je hier: Home » Weer in de lucht!

Veel overwinningen in het weekend

bart 10 maart 2013 0 reacties, laat een reactie achter!

Op verschillende plaatsen vielen dit weekend overwinningen te noteren voor de pupillen van Tonnie en Bart. De ondergronden zijn in maart nog vrij divers, zowel op de cross als de weg waren de PH-ers op weg naar het podium, Ronald, Milan en Wesley zelfs naar de hoogste tree. (update: verslag van Milan’s wedstrijd)

Ronald Bassa was zaterdag de snelste M35 bij de 5EM in Ameide. Hij liep een tijd van 26.24 min en hoefde slechtse een trits jonge senioren voor zich te dulden.

Kas van Veen liep op zaterdag in Burgh Haamstede een zware 15 km wedstrijd. De tijd was daarom niet al te snel 56.20, maar daarmee werd hij wel tweede senior achter de NK cross bij de junioren van 2012.

De CPC loop in Den Haag werd een deceptie voor Miranda Boonstra. Zij had haar zinnen gezet op de vormbehoudseis voor de WK in Moskou later dit jaar, maar dat werd ruw verstoord toen zij op 17 km werd aangetikt door een andere loper. Met pijn in haar rug moest zij de strijd verlaten. Wesley van der Gouw liep voor zijn werkgever PostNL mee met de CPC en won met het team de nationale titel bedrijvenloop. Zijn tijd was 1.10.32 uur (netto).

 

Strijd tussen Stawicki en Krotwaar van korte duur

Milan Stawicki wilde op zondag 10 maart het crossseizoen afsluiten in stijl. De 20-jarige atleet van Prins Hendrik had daarvoor de Karpencross in Eindhoven gekozen. Veteraan Luc Krotwaar leek de gedroomde tegenstander. En wellicht zou de finalewedstrijd van het Kempische Crosscompetitie nog meer tegenstand van formaat op kunnen leveren. Het parcours op en rond het fraaie Eef Kamerbeek Atletiekcentrum stond garant voor één grote glibber- en glijpartij. De zompige modder vergde enorm veel kracht. Bij de heren senioren was er helaas geen sprake van strijd. Milan Stawicki nam na het startschot onmiddellijk de leiding. Na 600 meter volgde Luc Krotwaar al op 40 meter. Die hield het even later voor gezien. ‘Heel jammer,’ stelde de winnaar achteraf. ‘Het is een eer om tegen zo iemand te mogen lopen. Ik heb veel respect voor wat hij allemaal heeft gepresteerd.’ Met het uitstappen van Krotwaar was de angel wel uit de wedstrijd. De voorsprong van Milan werd gedurende de twaalf kilometer alsmaar groter. Met zijn eindtijd van 38.04 was hij een kleine anderhalve minuut sneller dan nummer twee.

 

Be Sociable, Share!

Tags: , , , ,

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Sponsors

LOPERSCompany Den Bosch

Brooks running

Zoeken op Tonnie Dirks

Kalender

<< >>
MondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturdaySunday
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Volg ons

Polls

Deze atletiekbaan ligt in:

Bekijk Resultaten

Loading ... Loading ...

Webshop

Nog geen bestellingen

Evenementen

  • No events

Archief