Je bevindt je hier: Home » Weer in de lucht!

Unicum: volledig NK podium!

bart 19 januari 2015 0 reacties, laat een reactie achter!
sportbeelden.com

sportbeelden.com

Het NK cross in Kerkrade op zondag 18 januari leverde een bijzondere uitslag op in de dames race. Het hele podium werd bezet door pupillen van Tonnie Dirks. Ruth van der Meijden was oppermachtig en won haar eerste crosstitel, Irene van Lieshout en Marlin van Hal completeerden het podium.

Een dag eerder was er ook al succes toen Marjon de Kok zilver won bij de masters.

 

Op zaterdag was het dus race-day voor de masters. Marjon de Kok is al een de hele winter in goede doen. Na haar marathon won ze al meerdere regionale crossen. In Kerkrade liep ze mee in de kopgroep van vier en legde beslag op een tweede plaats bij de V40. In dezelfde categorie bij de mannen werd Cor Datema 9e in een zeer sterk veld en ook Michiel Otten trof een veld met vele ex-kampioenen in zijn categorie. Nabij Abdij Rolduc in Kerkrade werd hij 10e bij de M45.

Op zondag kwam Emmie Weekers als eerste aan de start. De B-juniore liep lange tijd mee in de voorste gelederen van het veld, maar voelde in de laatste klim de krachten wegvloeien. Op de sintelbaan van de abdij finishte ze op plaats 7.

Bij de B-jongens startten Casper van Leeuwen en Jasper Janssen uitstekend. In de eerste grote ronde kwam Casper ten val en hij kwam niet terug in zijn ritme. Jasper daarentegen liep zijn sterkste race van het seizoen en ondanks de lange afstand voor de 800 meter specialist hield hij goed stand. De PH-ers finishten op plaatsen 22 en 30.

Na de mannen lange cross mochten de vrouwen aantreden. Ruth van der Meijden koos vanaf het begin haar eigen tempo en loste iedereen behalve een Ethiopische loopster. Die was in de laatste ronde te snel, maar het kampioenschap was door Ruth veiliggesteld. Irene van Lieshout liep ook een sterke race en rukte op naar de vierde plaats overall en een tweede plek op het NK. Marlin van Hal kende een dipje, maar kwam dat al snel te boven en pakte haar eerste crossmedaille bij de senioren. De pupillen van Tonnie behaalde zo de eerste 3 plaatsen bij het NK cross, een unicum in de geschiedenis!

De A-junioren liepen ruim 7,4 km. Jelmer van der Linden liep goed mee in het achtervolgende groepje op de twee koplopers. Door het missen van een paar weken training kon de 1500 meter loper in de slotfase niet meer meedoen om de resterende medaille en werd hij 7e. Stan Zeegers liep op zijn eigen tempo en pakte zo een mooie 11e plaats.

sportbeelden.com

sportbeelden.com

Op de korte cross pakte Lysanne Wilkens brutaal de leiding en moest dat in de lange klim terug naar de abdij bekopen met een aardige inzinking. Totaal vermoeid kwam ze als 13e over de streep.

Bij de mannen ging de start snoeihard. Maikel van der Steen kon goed oprukken en bij het opkomen van de sintelbaan had hij een klein gaatje op de 2e en 3e positie. Een uiterste poging om op het podium te komen in de laatste honderden meters strandde op 1 sec. Jelle Kemper knalde op de laatste meters enkele concurrenten voorbij en werd 10e. Robin Ruyter was er daar een van, hij werd 11e. Jeroen Engels en Jan van den Hoogen liepen de hele race dicht bij elkaar. Jan was de sterkste op plaats 34 en Jeroen werd 37e. Joep van Oorschot blies zichzelf op en kwam als 45e binnen.

Kijk hier het interview met Ruth op Losseveter.nl.

Be Sociable, Share!

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Sponsors

LOPERSCompany Den Bosch

Brooks running

Zoeken op Tonnie Dirks

Kalender

<< >>
MondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturdaySunday
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Volg ons

Polls

Deze atletiekbaan ligt in:

Bekijk Resultaten

Loading ... Loading ...

Webshop

Nog geen bestellingen

Evenementen

  • No events

Archief