Je bevindt je hier: Home » Weer in de lucht!

Sparta Games in Den Haag

16 augustus 2010 0 reacties, laat een reactie achter!
In het Haagse Zuiderpark stonden Karen en ik (Lukas) aan de start bij de Sparta Games in Den Haag. Karen wilde na een aantal moeizame 3 kilometers nog eens een goede tijd zetten. Een nieuw pr op de 1.500 meter gaf haar het vertrouwen dat een tijd onder de 10.30 tot de mogelijkheden behoort. Helaas werkte het weer niet echt mee: het was in Den Haag weliswaar droog met af en toe een aangenaam zonnetje, maar de harde wind maakte snelle tijden onmogelijk. 

Karen baalde daarom al voor de start een beetje, maar wist die energie positief om te zetten in een prima race. Samen met twee mannen vormde ze de kopgroep in haar serie. 10.30 bleek wat te hard gezien de omstandigheden, maar met nagenoeg vlakke kilometers van 3.34 kwam Karen uit op 10.41,69. Belangrijker nog was dat ze een goed gevoel overhield aan de race en met vertrouwen vooruit kan kijken naar een volgende 3 kilometer met hopelijk beter weer.
Ik had er inmiddels al vier nummers opzitten. Qua lopen was de 3.000 meter steeple het hoofdnummer van de dag. Echt druk was het zoals verwacht niet, maar ik kon me toch mooi een paar rondjes optrekken aan Vincent Trinthamer. Halverwege moest ik een gaatje laten, eigenlijk vooral omdat ik bang was in de laatste rondes helemaal kapot te gaan. Eigenlijk had ik wel iets harder door mogen trekken, want ik kwam nu wel heel fit over de finish. Stiekem had ik ook wel iets sneller gehoopt dan 10.32, maar goed, het was een aardige training zo en ook tijdens de steeple waaide het al aardig.
Die wind speelde ook bij andere nummers een rol. Op de 100 meter zat het dus niet erg mee: na zestig meter een flinke windvlaag in mijn gezicht waardoor ik ongeveer stil stond. Tel daarbij op dat ik mijn sprintspikes vergeten was en ik dus op langeafstandspikes liep (dacht dat dat minder zou schelen, maar dat verschil voel je goed), en je hebt genoeg excuses om op je langzaamste 100 meter ooit uit te komen (12,58 met een pr van 11,81, ik schaam me diep). Gelukkig stond de wind bij het verspringen mee, dus dat ging dan weer boven verwachting. Het was wel een beetje zoeken met een paar ongeldige sprongen, maar 5,65 zou ik in de twintigkamp voor tekenen. Ik heb ook nog kogelgestoten. Laten we het erop houden dat ik toch nog verder kwam dan dat ik ver sprong. Maar goed, ook weer een keer geoefend, dus die 10.000 punten gaan er volgende maand komen!
 
Voor de liefhebbers die mij nog over een steeplebalk+waterbak willen zien gaan:
Valt me eerlijk gezegd goed mee, want dit was volgens mij de tweede (en veruit beste) passage.
Be Sociable, Share!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Sponsors

LOPERSCompany Den Bosch

Brooks running

Zoeken op Tonnie Dirks

Kalender

<< >>
MondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturdaySunday
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Volg ons

Polls

Deze atletiekbaan ligt in:

Bekijk Resultaten

Loading ... Loading ...

Webshop

Nog geen bestellingen

Evenementen

  • No events

Archief