Je bevindt je hier: Home » Weer in de lucht!

Ruth en Maikel vierde bij Sylvestercross

bart 1 januari 2015 0 reacties, laat een reactie achter!
erki.nl

erki.nl

De jaarlijkse afsluiter in Soest bracht geen podiumplaatsen, maar wel ereplaatsen onder de Nederlandse deelnemers aan de internationale cross. Ook is Soest de laatste nationale krachtmeting voor het NK op 18 januari in Kerkrade. De atleten van Tonnie en Bart liet zich uitstekend van voren zien. Op de lange cross werd Ruth van der Meijden vierde en een zelfde klassering behaalde Maikel van der Steen op de korte cross.

erki.nl

erki.nl

Al vroeg op de ochtend kwamen de eerste atleten aan de start. Jelle de Roon van Atledo liep naar een 9e plaats bij de jongens C. Casper van Leeuwen finishte bij de jongens B als 11e. In dezelfde leeftijdscategorie bij de meisjes toonde Emmie Weekers haar stijgende lijn. In het Soester zand finishte de atlete van AV Weert als 6e. Vera Lurvink zette goed door en finishte op deze lange wedstrijd (voor een 800 meter loopster) als 26e. Bij de A-jongens kwam Stan Zeegers goed voor de dag. Hij eindige het jaar met een 11e plaats.

Vooral op de korte cross stonden veel atleten uit de groep aan de start. Lysanne Wilkens toonde opnieuw op het nationale toneel dat haar vorm goed is. De atlete die tijdens de zomer vooral op de 400 en 800 meter in actie komt behaalde een 8e plaats. Fenna van Burg liep haar eerste cross van het seizoen en werd 19e.

Bij de mannen was het optreden van Maikel van der Steen opnieuw opvallend. Na zijn races in België liet hij in Soest zien een belangrijk outsider te zijn voor het NK later in januari. Hij werd vierde en derde Nederlander. Achter Maikel liep ook Robin Ruyter een prima race en hij kwam als 10e over de streep in Soest. Jelle Kemper zat daar niet ver achter op plaats 15. Jan van den Hoogen werd 38e.

Bij de vrouwenwedstrijd liep Ruth van der Meijden enige tijd mee met de kopgroep. Toen die ging versnellen wist de atlete uit Groesbeek haar tempo vast te houden. Hiermee kwam ze als vierde over de finish. Haar tweede plaats in de virtuele ‘Nederlandse’ categorie en haar optredens in Tilburg en Brussel zorgen ervoor dat alle ogen gericht zullen zijn op Ruth in aanloop naar het NK. De grootste concurrent in Kerkrade lijkt Irene van Lieshout te zijn. Zij werd 6e en 3e Nederlandse.

Bekijk hier de beelden van de vrouwenrace met Ruth en Irene.

Overwinning in Oirschot voor Marjon.

Marjon de Kok won op 28 december de laatste wedstrijd van haar succesjaar. In een besneeuwde setting was Marjon nipt de snelste in haar categorie, maar ook overall in Oirschot.

Be Sociable, Share!

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Sponsors

LOPERSCompany Den Bosch

Brooks running

Zoeken op Tonnie Dirks

Kalender

<< >>
MondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturdaySunday
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Volg ons

Polls

Deze atletiekbaan ligt in:

Bekijk Resultaten

Loading ... Loading ...

Webshop

Nog geen bestellingen

Evenementen

  • No events

Archief