Je bevindt je hier: Home » Weer in de lucht!

Ruth en Kalid crosskampioen

bart 14 maart 2016 0 reacties, laat een reactie achter!

ruth-nkcross16-bart Op de snelle grasomloop van Oldenzaal werden Ruth van der Meijden en Kalid Amin Nederlands kampioen cross. Waarbij Kalid vooraf als favoriet was bestempeld, viel de manier waarmee Ruth haar tweede titel won op. Zij versloeg Olympiaganger Deelstra met ruime voorsprong. Met twee gouden medailles keerde de equipe huiswaarts van een fris en zonnig NK weekeinde.

Op zondag werd het spits afgebeten door de meisjes B, gevolgd door de jongens B. Jelle de Roon startte snel mee en moest gaandeweg wel wat plaatsen prijs geven. Hij hield toch nog een 23e plaats vast. Brent Cuijpers startte iets rustiger en kon zodoende nogal wat plaatsen goed maken. Zo haalde hij ook Aron de Koning van De Keien in. Brent kwam op een 35e plaats binnen, Aron werd 37e.

Vervolgens kwamen Ralph van Houwelingen en Stefan van Thiel aan de start voor de lange cross. Ralph bouwde zijn race heel goed op en won plaats na plaats. Vanaf ongeveer plaats 25 bleef Ralph oprukken, terwijl de concurrenten de snelheid niet vast konden houden. De PH-er werd beloond met een uitstekende 12e plaats. Een zelfde taktiek paste Stefan toe. Ook hij won zeker 10 à 12 plaatsen in de tweede helft van de race. Hij kwam als 29e aan de meet.

In het kleine veld bij de vrouwen waren de ogen vooral gericht op Olympiaganger Deelstra. Menig toeschouwer bestempelde haar als favoriete, ook na enkele goede optredens eerder dit seizoen. Titelverdedigster Ruth van der Meijden koos in het begin daarom ook haar spoor. Na een ronde merkte de atlete van Cifla dat het parcours op Het Hulsbeek haar een stuk gemakkelijker af ging dan haar concurrente en zij namen de kop om gestaag haar voorsprong uit te bouwen tot maar liefst 43 seconden aan de finish.

kalid-nkcross16-bartBij de A-jongens waren de ogen juist gericht op Kalid Amin, na dominerende optredens in Soest, Kerkrade en Breda. De junior keek het één rondje aan en liet toen de concurrentie, op het oog, eenvoudig achter zich. Terwijl die vochten om de resterende medailles, soleerde Kalid naar het podium als junior net als Tonnie 36 jaar geleden deed in Hulst.

Op de korte cross voor vrouwen liep Fenna van Burg naar een 13e plaats door in de slotfase heel diep te gaan.

casper-jan-jasper-nkcross16-bartBij de mannen kwamen op de korte cross de meeste deelnemers aan de start. Als altijd lag het tempo erg hoog, maar door het ontbreken van lastige passages op het parcours was het vooral een lange sprint van 2,5 km. Jelmer van der Linden zat in de kopgroep en werd 10e. Jelle Kemper kon door het hoge tempo niet oprukken en werd 25e. Mooie strijd was er tussen Jan van den Hoogen, Casper van Leeuwen en Jasper Jannsen. Zij liepen lange tijd bij elkaar in de buurt en werden respectievelijk 45e, 51e en 64e.

Op zaterdag liepen de masters hun races. Michiel Otten liep een prima race en werd 9e in de M45 klasse. Bart van Aalst werd 21e bij de M35.

Bekijk hier de beelden van het NK Cross, gemaakt door de NOS (onder aan de pagina).

Be Sociable, Share!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Sponsors

LOPERSCompany Den Bosch

Brooks running

Zoeken op Tonnie Dirks

Kalender

<< >>
MondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturdaySunday
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Volg ons

Polls

Deze atletiekbaan ligt in:

Bekijk Resultaten

Loading ... Loading ...

Webshop

Nog geen bestellingen

Evenementen

  • No events

Archief