Je bevindt je hier: Home » Weer in de lucht!

Ruth 41e op EK Cross

bart 14 december 2015 0 reacties, laat een reactie achter!
bron: erki.nl

bron: erki.nl

Terwijl heel veel atleten het juist dichtbij huis zochten dit weekend, mocht Ruth van der Meijden in het oranje aantreden bij het EK cross in Hyères. Onder het toeziend oog van trainer Tonnie en voormalig deelnemer aan het EK Gerwin van den Hurk behaalde de Nederlands kampioene een 41e plaats. Vooraf werd er gehoopt op een medaille in het teamklassement, met kampioene Hassan en nummer 9 Koster in de gelederen behoorde dat zeker tot de mogelijkheden, maar door het wegvallen van Deelstra werd het voor de Nederlandse atletes een puur individuele aangelegenheid.

Ruth kon steeds verder oprukken in de race. Na 1 km lag ze nog op een 57e positie, daarna sprong ze al snel naar een plaats in de top 50 om elke doorkomst nog een plekje op te schuiven met een prima 41e plaats als resultaat.

Jelle wint Engelermeercross voor de 4e keer.

Zondag 13 december liepen ruim 200 deelnemers de Engelermeercross in Engelen. Er waren enkele opvallende winnaars: Jelle Kemper won dit jaar voor de vierde keer deze cross. Zowel Jelle als Sophie Schoonebeek wonen in Engelen en kunnen vanuit hun huiskamer het meer zien liggen. Sophie van Leeuwen won bij de junioren meisjes B en zij woont echt op een steenworp afstand van dit natuurgebied. Verder waren er nog vele successen te vieren.

De jongens junioren B maakten er het grootste feest van want Jasper Janssen (1e in 15.33m), Jelle van Roon (2e in 15.40m) en Brent Cuijpers (3e in 16.10m) bemanden het gehele podium. Jules de Pinth won bij de junioren A in een tijd van 22.43m. Sophie van Leeuwen liep sterk bij de meisjes junioren B en nam de winst mee naar huis met een tijd van 13.26m.

Jelle Kemper had de voorgaande drie edities gewonnen bij de senioren en hij wilde uiteraard dit jaar ook de winst weer pakken. Hij had echter sterke concurrentie van Ralph van Houwelingen die weer helemaal terug lijkt te zijn na zijn blessure. Halverwege de laatste ronde plaatste Jelle een sterke versnelling die Ralph net niet kon volgen. Het werd vier op een rij voor Jelle. De tijden waren 35.22m en 35.26m.

Sophie Schoonebeek won de korte cross bij de dames in 13.45m, ze had hiermee 6 sec voorsprong op nummer 2. Op een knappe vierde plaats kwam Sabine van den Berg binnen. Haar tijd was 15.32m.

De meeste atleten uit onze groep stonden aan de start bij de mannen korte cross: Robin Ruyter werd eerste (11.36m), Jan van den Hoogen 2e (12.03m), Casper van Leeuwen werd 3e (12.14m) en Joep van Oorschot werd 5e in 12.32m. Het zat dicht bij elkaar in de top van deze wedstrijd zoals het hoort bij een korte cross.

Martin snelste NL-er in Reusel
Op 13 december was in Reusel alweer de 47e L’Avant Sylvestercross. Deze kent van oudsher een sterk deelnemersveld  met veel lopers uit België.
Martin Flipsen liep bij de heren de korte cross (ca 2200 mtr, verdeeld over twee ronden) met een behoorlijk technisch parcours, zeer bochtig met korte stevige heuveltjes.
Martin draaide als eerste van het startveld het bos in. Halverwege kreeg hij wat last van steken en staken een drietal Belgen hem voorbij. Hij wist zich verder te handhaven en werd vierde in 6:25 min, eerste Nederlander. De cross werd gewonnen door Arne Agten uit Mol (B) in 6:11 min.

Be Sociable, Share!

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Sponsors

LOPERSCompany Den Bosch

Brooks running

Zoeken op Tonnie Dirks

Kalender

<< >>
MondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturdaySunday
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Volg ons

Polls

Deze atletiekbaan ligt in:

Bekijk Resultaten

Loading ... Loading ...

Webshop

Nog geen bestellingen

Evenementen

  • No events

Archief