Je bevindt je hier: Home » Weer in de lucht!

Rick verbetert pr in Uden

De tweede wedstrijd van de atletiekcompetitie werd voor de tweede ploegen van Prins Hendrik gehouden in Uden. Ploegleiders Sabine en Jolien hoefden maar twee langere loopnummers te bezetten en ook Pieter stond voor deze taak. Bij de vrouwen kwamen Emmie Weekers en Sabine van den Berg in actie. Bij de mannen waren het Jeroen Engels, Lukas van der Storm en Rick van Peeren die hun spikes aantrokken op de Mondo piste van De Keien.

Emmie mocht al vroeg aan de start verschijnen. Onder het toeziend oog van veel supporters pakte zij in de snelste 800 meter serie een plek in het pak loopsters. Toen de groep uitgestrekt werd in de tweede ronde kon Emmie meeschuiven naar voren. Zoals gebruikelijk was het laatste stuk zwaar, maar stilvallen deed de jonge PH-atlete niet. Haar tijd was 2.23.92 min.

Sabine stelde zichzelf op bij de 3000 meter. In de race kwam ze in een groepje te lopen dat vertrok op een schema van 12 minuten. Het tempo stokte echter in de tweede kilometer waardoor het beoogde schema wat moest worden bijgesteld. De slotkilometer ging weer wat sneller zodat er een tijd van 12.16.89 op de klokken kwam.

Bij de mannen kwam Jeroen Engels in actie op de steeple. De middenafstand-specialist kwam na een redelijk begin, pas laat op stoom. Het gat met de koplopers was toen al niet meer in te halen. Jeroen werd 4e maar zijn tijd van 10.12.65 stemde hem niet echt tevreden.

Op de 1500 meter was Rick van Peeren na afloop wel opgetogen. Hij zag zijn constante winter beloond met een verbeterd persoonlijk record met bijna 3 seconden. Rick liep attent mee in de groep en met rondes van 70, 72 en weer 70 seconden zetten hij bij het luiden van de bel de achtervolging in op de eenzame koploper. Die achterhaalde hij bijna, maar hij zag zijn sterke optreden beloond met een nieuwe toptijd van 4.22.76 min. Lukas van der Storm maakte zijn rentree op de 1500 meter. Hij rommelde nogal in de tussenronde met het tempo, waardoor de slotronde erg snel moest gaan om nog de punten voor de ploeg binnen te halen. Het slotstuk was door de tempoversnelling erg zwaar, maar met 4.20.13 min pakte hij toch de punten.

De ploegen van Prins Hendrik staan er in de competitie goed voor. De mannen staan derde, de vrouwen achtste in de landelijke ranking. De volgende wedstrijd is op 7 juni, daags na het NK teams.

Myrna tweede bij Koning van Spanje trail

Een van de populairste trailwedstrijden in Nederland is de Koning van Spanje trail in Gulpen. De verschillende afstanden zijn altijd erg snel volgeboekt. Dit jaar was Myrna Nierop ook van de partij. De atlete uit Den Bosch werd tweede op de 9 km. Haar tijd was 44.29 min, maar dat zegt vooral iets over de zwaarte van het parcours in Limburg.

Be Sociable, Share!

Tags: , , , , ,

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Sponsors

LOPERSCompany Den Bosch

Brooks running

Zoeken op Tonnie Dirks

Kalender

<< >>
MondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturdaySunday
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Volg ons

Polls

Deze atletiekbaan ligt in:

Bekijk Resultaten

Loading ... Loading ...

Webshop

Nog geen bestellingen

Evenementen

  • No events

Archief