Je bevindt je hier: Home » Weer in de lucht!

Pittige strijd in het Mastbos

bart 3 februari 2013 0 reacties, laat een reactie achter!

Zaterdag 2 en zondag 3 februari waren veel atleten te vinden in het natte Breda voor de 44e Mastboscross. Vanwege de regen afgelopen week was het gebruikelijk snelle parcours een modderbad geworden en daardoor pittig. In de verschillende categorieën hebben de atleten van de groep goede prestaties geleverd.

Op zaterdag nam Marjon de Kok deel bij de vrouwen masters 35. Marjon startte vooraan in het veld en liep tactisch op een tweede plek. Toen het einde naderde, kon zij nog versnellen en  finishte zij in een spannende eindsprint tegelijk met de nummer 1 in een tijd van 31:52. Uiteindelijk stond zij als tweede in de uitslagen.

Op zondag stond Ralph van Houwelingen aan de start bij de jongens junioren A. Het was op het modderige parcours een zware wedstrijd voor hem. Met zijn vechtlust behaalde hij een 18e plek.

Lysanne Wilkens, Sonja van Oers en Karen Wijlaars stonden aan de start van de korte cross bij de dames. Zoals gebruikelijk was het een snelle start. Hoewel Sonja van de drie dames gedurende bijna de hele wedstrijd de koppositie innam, sprintte Lysanne op de laatste meters richting Sonja, zodat zij samen moesten strijden voor de beste positie. Zij eindigden allebei  in een tijd van 9:58 en werden 18e en 19e. Karen had vanaf de start moeite met het harde tempo. Zij kon daardoor haar draai niet vinden en werd 23e.

Iets later startte Jeroen Engels bij de mannen op de korte cross. Jeroen maakte een knallende start en kon goed mee met de kopgroep. Op het einde werd het wat zwaarder en kon hij helaas net niet aansluiten bij de mannen die op het einde nog een pittige versnelling maakten. Desondanks heeft Jeroen zijn goede vorm laten zien en kwam hij als zevende over de finish.

Marlin van Hal startte op de sterk bezette lange cross bij de vrouwen. Marlin liep goed op het zware parcours. Zij wist verschillende concurrenten te verslaan en werd 8e. In de categorie onder de 23 werd zij 3e.

Bij de mannen lange cross stonden Wesley van der Gouw, Neal Bouterse, Milan Stawicki en Jelle Kemper aan de start. Wesley liep goed en finishte als 15e. Neal, Milan en Jelle maakten er onderling een spannende strijd van. Uiteindelijk bleken Neal en Milan de sterksten. Zij finishten niet ver na elkaar als 22e en 23e. In de categorie onder de 23 werden zij 3e en 4e. Jelle werd 26e.

Breda was de laatste wedstrijd van het nationale crosscircuit. Milan en Neal hebben in de categorie mannen onder de 23 de 2e en 3e positie bemachtigd. Marlin werd bij de dames onder de 23 2e.

 

Running Academy

Tijdens de C junioren wedstrijden liepen 4 atleten van de Academy hun 3250m lange wedstrijd. In een klein veld van 29 jongens finishte Jasper Jansen net binnen de top 10 een minuut achter de winnaar Tom Hendrikse van AAC’61. Juul Linders en Mees van Berlo kwamen als 17e en 18e over de finish. Casper van Leeuwen begon goed aan de wedstrijd maar door een val miste hij de aansluiting en het ritme en finishte hij als 26ste

 

 

Be Sociable, Share!

Tags: , , , , , , , , ,

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Sponsors

LOPERSCompany Den Bosch

Brooks running

Zoeken op Tonnie Dirks

Kalender

<< >>
MondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturdaySunday
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Volg ons

Polls

Deze atletiekbaan ligt in:

Bekijk Resultaten

Loading ... Loading ...

Webshop

Nog geen bestellingen

Evenementen

  • No events

Archief