Je bevindt je hier: Home » Weer in de lucht!

Michiel Otten 1e in Reusel

22 december 2008 0 reacties, laat een reactie achter!

Gisteren stond voor mij de L’Avant Sylvestre cross in Reusel op het programma. Deze cross werd voor het eerst georganiseerd in 1969 en kende vooral in de jaren tachtig een sterke bezetting.


In 1996 en 1997 was ik de winnaar van deze wedstrijd. In het verleden liep het parcours gedeeltelijk over een motocrossparcours met heuveltjes en los zand. Nu bestaat het parcours uit een aantal lange paden, modderige stukken met lastige slootjes en korte heuveltjes met veel bochtjes. Kortom een selectief crossparcours.

Om 11.00 uur vond de start plaats. Kort na de start is er een scherpe bocht naar rechts maar ik was goed weg dus die leverde geen problemen op. Na een recht pad van 200 m. gingen we links het bos in over een pad met 6/7 slootjes met modder.

Dit gedeelte van het parcours lag mij slecht want ik moest de andere lopers meteen laten gaan. Na een scherpe bocht naar rechts kwam er weer een recht pad waar ik de achterstand weer kon inlopen.

Later was er nog een ongelijk stuk met modder. Ik moet toch eens wat tips aan Tonnie vragen vragen want daar liep ik weer achterstand op.

De Belgische loper Bart Lieckens pakte al vroeg in de wedstrijd een voorsprong en hij liep steeds verder uit. In het begin kon ik nog enigszins mee met Maikel van Eeklen van het Milateam van Attila maar hij was een stuk behendiger op de lastige stukken waardoor ik hem al snel moest laten lopen.

Daarna ben ik de strijd aangegaan met Gijs Peters die op de lastige stukken het voortouw nam. Gelukkig kon ik op de rechte stukken iedere keer weer goed terugkomen. Ik had het gevoel dat hij het zwaar had maar in de laatste ronde trok hij na de slootjespassage goed door en moest ik helaas passen.

Ik kwam als vierde over de streep en werd 1e in de 35 plus categorie. Ondanks dat ik moeite had met de lastige stukken kijk ik met een tevreden gevoel terug op deze wedstrijd.

Ronald Weevers stond later aan de start van de korte cross. Hij behaalde een 7e plaats.

Be Sociable, Share!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Sponsors

LOPERSCompany Den Bosch

Brooks running

Zoeken op Tonnie Dirks

Kalender

<< >>
MondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturdaySunday
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Volg ons

Polls

Deze atletiekbaan ligt in:

Bekijk Resultaten

Loading ... Loading ...

Webshop

Nog geen bestellingen

Evenementen

  • No events

Archief