Je bevindt je hier: Home » Weer in de lucht!

Linda wint, Irene tweede, Jeroen en Vera derde in aanloop naar NK

bart 11 november 2013 0 reacties, laat een reactie achter!

Irene-Maresiacross13-dinyMet nog maar twee weken voor de boeg deden veel atleten nog een laatste test voor de NK cross in Tilburg. Bij de Molenvencross in Helmond kwamen Linda, Jeroen en Vera op het podium. Bij de Maresiacross mocht Irene van Lieshout de vrachtwagen op om de prijs in ontvangst te nemen.

Bij de Geffenseplasscross kwamen ook nog enkele PH-ers in actie.

foto: www.dinyboogerd.nl

Linda Korten wint Molenvencross

Bij de Molenvencross was Linda Korten de snelste atlete. Zij was oppermachtig  en won in 21:32 min, voor Inge Sengers van Unitas (22:31) en Jolanda Verstraten (23:31). De atlete van AV WEert liep in een constant tempo (eerste ronde in 7 min, de overige twee in elk 7:15 min) en was daarmee dik tevreden; “het voelde goed aan, voelde mij sterker in de heuvels”.

Op de korte cross werd Jeroen Engels derde. Voor de Bosschenaar een opsteker naar het NK, want het verschil met thuisloper en winnaar Jacobs was klein.

Vera Lurvink liep als juniore mee met de senioren en kwam als derde bij de korte cross over de streep.

Irene van Lieshout tweede in Kaatsheuvel
Twee weken voor het NK Cross testte Keienatlete Irene van Lieshout zich in Kaatsheuvel. Net hersteld van een oorontsteking liep ze tussen de buien door in het najaarszonnetje de 6,8 km lange Maresiacross in Kaatsheuvel. “Niet goed”, zo kwalificeerde Irene haar race na afloop. Ze werd tweede achter de atlete van Sprint, Sabine van de Reijt.
Direct na de start moesten de atleten eerst 200 meter door mul zand. Hierna volgden drie rondes van 2,2 km over onverharde paden en stukken duin. Van de Reijt nam direct na de start de koppositie en gaf deze niet meer af. Na 27.55 minuten kwam ze over de finish. Irene van Lieshout finishte ruim een halve minuut later in 28.30 minuten.
Het pittige, maar mooie parcours bij De Roestelberg, aan de rand van de Loonse en Drunense Duinen, was door de vele regen op sommige plaatsen een modderpoel. Hierdoor werd Irene elke ronde weer uit haar ritme gehaald. “Maar ja, die modder hoort wel bij een cross”, zo relativeerde ze.;

Ralph van Houwelingen en Michiel Hoornick liepen beiden voor het eerste bij de senioren mee. Ook voor hen gold de wedstrijd als een voorbereidingsrace voor de NK later deze maand. In het prima bezette veld kwam Ralph tot een 11e plaats en Michiel werd 23e.

 

Gerwin terug in actie

De Geffenseplascross betekende de rentree van Gerwin van den Hurk. Bij zijn oude club liep de crossspecialist naar een tweede plaats op de lange cross.

Bij de korte cross liep Ronald Weevers naar een tweede plaats, kort achter winnaar Van Gool. Nandy van den Hurk-Kitslaar was de snelste vrouw op de korte cross. Max Fitters bleef Fred van Baalen voor. Zij werden 15e en 16e.

 

Ronald Bassa tweede master in Gorinchem

Op zaterdag liep Ronald Bassa een wedstrijd over 10 kilometer in Gorinchem. Bij deze wedstrijd van het regionale loopcircuit had topper Hoornweg onbedreigd de leiding, maar daarachter ontspon zich een spannende wedstrijd. Ronald liep uiteindelijk naar een plaats in de top 10 en kwam als 2e M35 aan de streep in 33.53 min.

Be Sociable, Share!

Tags: , , , , , , , , , , ,

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Sponsors

LOPERSCompany Den Bosch

Brooks running

Zoeken op Tonnie Dirks

Kalender

<< >>
MondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturdaySunday
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 1 2 3

Volg ons

Polls

Deze atletiekbaan ligt in:

Bekijk Resultaten

Loading ... Loading ...

Webshop

Nog geen bestellingen

Evenementen

  • No events

Archief