Je bevindt je hier: Home » Weer in de lucht!

Kalid Amin oppermachtig in Breda

bart 1 februari 2016 0 reacties, laat een reactie achter!
sportbeelden.com

sportbeelden.com

De vierde manche van het nationale crosscircuit werd gehouden in Breda en voor de derde wedstrijd op rij ging de overwinning bij de A-junioren naar Kalid Amin. De A-junior van Triathlon voerde het tactische plan van trainers Tonnie Dirks en Aart Bakker uitstekend uit en kwam met ruime voorsprong over de finish. Bij de vrouwen voerde Ruth van der Meijden lang het veld aan, maar uiteindelijk moest zij genoegen nemen met een derde plaats.

Als eerste kwamen Aron Koning en  Brent Cuijpers aan de start. Aron behaalde een 16e plaats en Brent wist in de slotronde nog een paar plaatsen te pakken en finishte als 24e.

Zoals gezegd voerde Ruth van der Meijden lange tijd het veld aan. De Britse Barnes en de Nederlandse Deelstra beperkte zich tot het volgen van de nationaal kampioen. In de slotronde kwamen ze over Ruth heen en kaapten de eerste twee plaatsen voor Ruth weg. Marjon de Kok werd ook derde. De PH-atlete had een tijdje zich op de leidsters in haar V35-categorie, maar de modder in het Mastbos zorgde dat een goede opmars niet mogelijk was.

Bij de vrouwen korte cross was Fenna van Burg in de laatste ronde aan een goede opmars bezig. Een struikelpartij in de modder voorkwam een hogere klassering dan de 15e plaats die ze nu haalde. Sophie Schoonebeek liep een prima wedstrijd en werd 20e.

A-junior kreeg Kalid Amin de opdracht mee om zich gedeisd te houden. Dat deed hij met verve en halverwege de voorlaatste grote ronde kreeg de A-junior de opdracht te versnellen. Dat deed hij met verve want met het ingaan van de laatste ronde was de voorsprong al 80 meter op zijn achtervolgers. Aan de finish was de voorsprong gegroeid tot een halve minuut en kon de junior zijn derde overwinning op rij in het crosscircuit noteren.

Wesley van der Gouw liep een degelijke race als rentree na zijn blessure. Hij werd 35e bij de mannen.

sportbeelden.com

sportbeelden.com

Op de korte cross was het een spannende strijd tussen trainingsgenoten Jelmer van der Linden en Neal Bouterse. Terwijl Jelmer zich nestelde in een groep achtervolgers rukte Neal in de modder op. Het verschil op de finish was 3 seconden tussen plaatsen 6 en 8. Jelle Kemper werd 9e  en Robin Ruyter werd 12e. Jeroen Engels werd 30e en Casper van Leeuwen finishte met een goed slotstuk als 39e.

De 2J’s treden op in Best.

Bij de klassieker in Best, de Joe Mann bosloop, kwamen Joep van Oorschot en Jan van den Hoogen in actie. Op de korte cross was het verschil 11 seconden in het voordeel van Joep die 5e werd, voor Jan op de 6e plaats

 

Be Sociable, Share!

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Sponsors

LOPERSCompany Den Bosch

Brooks running

Zoeken op Tonnie Dirks

Kalender

<< >>
MondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturdaySunday
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Volg ons

Polls

Deze atletiekbaan ligt in:

Bekijk Resultaten

Loading ... Loading ...

Webshop

Nog geen bestellingen

Evenementen

  • No events

Archief