Je bevindt je hier: Home » Weer in de lucht!

A-junioren snel bij Warandeloop

bart 23 november 2015 0 reacties, laat een reactie achter!
foto: Raymon van den Berg

foto: Raymon van den Berg

Onder uitstekende omstandigheden stond de Warandeloop op het programma. Tonnie zegevierde er 5 keer in de Gala-wedstrijd en dit jaar waren er ook goede prestaties te zien in het Tilburgse bos. Het meest opvallend waren de prestaties bij de A-junioren waar Kalid Amin vierde overall werd en Jelmer van der Linden werd derde Nederlander in die race.

Kalid hield zich goed aan het plan van trainers Tonnie en Aart Bakker. Hij hield zich rustig in de kopgroep en hoefde enkel 1 Nederlander en twee buitenlanders voor zich te dulden. Jelmer van der Linden moest volgen en verdedigde met succes zijn positie. Stan Zeegers kwam met ‘Kipchoge-zooltjes’ over de finish op een 33e plaats.

Bij de B-jongens kwamen de eerste atleten uit de groep aan de start. De jongens liepen dichtbij elkaar. Pas in de slotfase werd de onderlinge strijd beslist. Jelle de Roon werd 31e en Jasper Janssen moest in het technische gedeelte voor de finish wat terrein prijsgeven. Hij werd 38e. Brent Cuijpers kon oprukken in de laatste ronde en liep naar een 55e plaats in het internationale veld.

Vervolgens kwam bij de vrouwen korte cross een grote groep atletes aan de start. Onder aanvoering van Vera Lurvink liep het groepje de eerste ronde. Daarna rukte de overige dames op naar voren. Lysanne Wilkens legde beslag op de 14e plaats. Fenna van Burg werd 31e en Sophie Schoonebeek werd 35e. Tatjana Cernochova kwam als 42e over de streep. Vera Lurvink finishte als 48e.

Bij de mannen was zoals verwacht Neal Bouterse de snelste PH-er. Met een goed eindschot werd hij 5e Nederlander en 17e overall. Jelle Kemper is pas op de streep geklopt bleek maar weer eens: hij werd 39e en Martin Flipsen 41e. David Hemstede liep naar plaats 51. Robin Ruijter kwam als 58e over de streep. Junior Casper van Leeuwen liep sterk naar plaats 65.

De belangrijkste wedstrijden zijn natuurlijk de gala-races aan het eind van het programma. Op de lange cross bij de vrouwen liep Ruth van der Meijden ondanks een vol op de beruchte boomstammen en prima race. De nationaal kampioene kwam als 15e over de finish. Irene van Lieshout kwam steeds beter in de wedstrijd, maar had het moeilijk met plaats 27. Jeanine van de Klashorst finishte op karakter op de 35e plaats.

Bij de mannen ging de race ook erg snel en daardoor kreeg Wesley van der Gouw het lastig. Ralph van Houwelingen daarentegen kwam steeds verder naar voren en haalde Wesley nog in. Ralph werd 81e en Wesley finishte als 82e. Uit de groep van Groesbeek liep Mohammed Ali Mohammed naar een 18e plaats overall.

Op zaterdag waren de masters en jonge junioren aan de beurt. Henk Flipsen liep naar een prima 8e plaats bij de M55 mannen. Kersvers lid in de groep Karlijn Bongenaar liep een mooi resultaat bij de C meisjes (2e jaars). Ze werd 9e en 5e Nederlandse.

Be Sociable, Share!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Sponsors

LOPERSCompany Den Bosch

Brooks running

Zoeken op Tonnie Dirks

Kalender

<< >>
MondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturdaySunday
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Volg ons

Polls

Deze atletiekbaan ligt in:

Bekijk Resultaten

Loading ... Loading ...

Webshop

Nog geen bestellingen

Evenementen

  • No events

Archief