Je bevindt je hier: Home » Weer in de lucht!

Jelmer verpulvert pr op 1500 meter.

bart 29 februari 2016 0 reacties, laat een reactie achter!
sportbeelden.com

sportbeelden.com

Tijdens het NK indoor kwam de meest indrukwekkende prestatie op naam van Jelmer van der Linden. Als enige uit de groep wist hij de finale van de 1500 meter te bereiken om daar beslag te leggen op plaats 5 en tijd van 3.52.67 min te noteren. Daarmee was hij ruim 3 seconden sneller dan zijn outdoor pr.

Naast het NK werd er in het laatste weekend van februari ook nog op verschillende plaatsen gecrosst.

sportbeelden.com

sportbeelden.com

Maar liefst vier atleten uit de stal van Tonnie Dirks mochten zich opmaken voor de 1500 meter en zij zaten ook nog eens allemaal in dezelfde serie op zaterdag. Jelmer kwalificeerde zich als 1 van de 3 tijdsnelsten op plaats vier in de serie. Op plaatsen 5 en 6 finishten Neal Bouterse en Martin Flipsen in 3.59.38 min en 3.59.99 min. Voor Jelle Kemper was het toernooi na één ronde voorbij in 4.06.95 min. In de tweede serie wisten nog twee atleten zich voor Neal en Martin te lopen zodat enkel Jelmer zich plaatste voor de finale. Dat ging dermate goed dat hij een tijd klokte die hij niet eerder had gezien: 3.52.67 min.

Ook op zaterdag waren de series 800 meter. Na een eerste snelle serie met Thijmen Kupers wisten de andere series dat er hard gelopen moest worden. Dat gebeurde in de serie van Robin Ruijter niet echt, waardoor het aan kwam op de sprint. Daarbij moest Robin het afleggen tegen twee concurrenten. Robin’s eindtijd was 1.54.52 min.

Jelle kreeg op de 3000 meter een herkansing. Hij liep een degelijke race met een eindtijd van 8.47.54 min. Daarmee werd de PH-er elfde in het veld.

Medailles te over bij Lunettencross

Twee weken voor de NK Cross testen een aantal PH-ers zich op het thuis parcours van de Lunettencross. Parcoursbouwer Stefan Beumer had een uitdagend rondje neergelegd nabij het sportpark aan de Sportlaan. De animo liet nog te wensen over, maar dat kan de komende jaren alleen maar groeien.

Op de lange cross liep Kas van Veen onbedreigd naar de overwinning. Hij moest daarvoor nog wel een snel startende concurrent achterhalen, maar halverweg leek de overwinning al zeker voor Kas. Michiel Otten startte rustig en passeerde de snelle starter in de slotronde. De PH-er werd tweede en eerste master. Paul Diepen lukte het net niet om op het podium (overall) te komen. Hij werd vierde overall en derde master.

Bij de vrouwen lange cross legde Myrna Nierop beslag op de tweede plaats overall en ze was eerste seniore. Fenna van Burg won de korte cross en bij de mannen kwamen Jan van den Hoogen en Joep van Oorschot als tweede en derde over de streep.

Overige wedstrijden

In Dongen werd Wesley van der Gouw 6e senior bij de Atledocross. In het Belgische Essen werd Bart van Aalst 11e master.

Be Sociable, Share!

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Sponsors

LOPERSCompany Den Bosch

Brooks running

Zoeken op Tonnie Dirks

Kalender

<< >>
MondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturdaySunday
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Volg ons

Polls

Deze atletiekbaan ligt in:

Bekijk Resultaten

Loading ... Loading ...

Webshop

Nog geen bestellingen

Evenementen

  • No events

Archief