Je bevindt je hier: Home » Weer in de lucht!

Jelle derde, Irene vierde bij Abdijcross

bart 19 januari 2014 0 reacties, laat een reactie achter!

19-01-2014 Abdijcross Kerkrade Nederland Atletiek   Foto: Kees Nouws -De twee opvallendste prestatie bij de Abdijcross in Kerkrade waren de derde plaats van Jelle Kemper op de korte cross en de vierde plaats van Irene van Lieshout in de vrouwenwedstrijd. En in de andere races werden ook nog enkele top klasseringen behaald.

foto: sportbeelden.com

Jelle Kemper liep in het tweede groepje en na de klim in het parcours hadden gehad liepen de concurrenten op een 4e t/m 7e achter Berok, Bouterse en nog een Marokkaan. Die laatste ging er opeens uit en na de klim gooide Jelle het tempo erop, alleen Reintjes kon mee en die drong op het einde nog wel aan, maar uiteindelijk kon de PH-er zijn concurrent eraf sprinten en mocht het podium beklimmen. Martin Flipsen zat er na de klim behoorlijk doorheen, maar hij kwam in zijn thuisprovincie goed voor de dag met een 16e plaats.

Irene liep een sterke race. De Keniaanse winnares, Nederlandse Van der Meijden en de Belgische topper Dejaeghere bleven Irene wel voor, maar het verschil bleef op het lastige parcours beperkt. De atlete van De Keien bleef op haar beurt juist enkele concurrenten weer flink voor. Jeanine van de Klashorst liep ook uitstekend. De atlete uit Utrecht finishte op een 11e plaats.

Wesley van der Gouw kwam een week na Egmond toch tot een 13e plaats in het internationale veld op de lange cross

Bij de vrouwen korte cross liep Linda Korten opvallend naar een 8e plaats. Zij rukte in de loop van de wedstrijd steeds verder op naar voren. Sonja van Oers had nog wat last van haar inspanningen in Egmond en liep naar een 18e plaats.

A-junior Jelmer van de Linden liep naar plaats 11e plaats op de 7,4 km lange cross.

Stan Zeegers kwam niet helemaal voor de dag zoals hij gehoopt had. De B-junior uit Deurne behaalde een 15e plaats. Jules de Pinth kwam in die race als 27e aan de streep.

C-juniore Emmie Weekers werd 6e na aan flitsende start. Sophie van Leeuwen liep een prima race en werd 23e.

 

Be Sociable, Share!

Tags: , , , , , , , , , , ,

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Sponsors

LOPERSCompany Den Bosch

Brooks running

Zoeken op Tonnie Dirks

Kalender

<< >>
MondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturdaySunday
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Volg ons

Polls

Deze atletiekbaan ligt in:

Bekijk Resultaten

Loading ... Loading ...

Webshop

Nog geen bestellingen

Evenementen

  • No events

Archief