Je bevindt je hier: Home » Weer in de lucht!

Goede uitslagen tijdens winterse crossdag

bart 20 januari 2013 0 reacties, laat een reactie achter!

De derde wedstrijd van het Nationale Crosscircuit zorgde voor prima uitslagen in Kerkrade. Jeroen Engels deed goede zaken in het circuit en ook op de langere afstanden kwamen de mannen en vrouwen van Tonnie goed uit de verf.

Maar niet alleen in Kerkrade werd er gelopen, want in Roosendaal stond Neal Bouterse op het podium.

Sander Brouwers kende wat blessureleed en daarom ook wat trainingsachterstand. Op de zware omloop in Kerkrade is dat geen goed uitgangspunt en dat vertaalde zich in plaats 14 bij de A-junioren.

A-junioren Lysanne Wilkens en Fenna van Burg liepen na hun 400 meters in Dortmund van zaterdag de korte cross in Kerkrade. Na een minuutje op de indoorbaan, waren de juniores nu ruim 11 minuten onderweg op het besneeuwde parcours bij Abdij Rolduc. Lysanne werd 16e en Fenna behaalde plaats 19.

Bij de mannen liep Jeroen Engels naar een prima derde stek voor de Nederlandse senioren. Dat leverde hem veel punten op in het circuit. Overall werd Jeroen knap 8e.

Marlin van Hal liep bij de vrouwen een prima wedstrijd. Met haar vorm is het prima gesteld, getuige haar 7e plaats in het internationale veld.

Bij de mannen liep Wesley van der Gouw naar plaats 17 overall en werd daarmee 5e Nederlander. Ook opvallend was het optreden van Jelle Kemper die 25e werd, op een half minuutje achter Wesley. Milan Stawicki had niet zijn dag en werd 34e.

Thorcross in Roosendaal: Neal Bouterse 2e.

Neal Bouterse zocht het dichter bij huis, dan de lange tocht door de sneeuw naar Limburg. In Roosendaal trof hij op een vrij vlak, maar uiteraard besneeuwd parcours een prima tegenstander in de persoon van EK-ganger Warndorf. Voor de rest werd het een solo race voor de Zeeuw, die een maatje te groot bleek voor de rest van het veld. Een zilveren medaille mocht Neal mee naar huis nemen.

Be Sociable, Share!

Tags: , , , , , , , ,

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Sponsors

LOPERSCompany Den Bosch

Brooks running

Zoeken op Tonnie Dirks

Kalender

<< >>
MondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturdaySunday
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Volg ons

Polls

Deze atletiekbaan ligt in:

Bekijk Resultaten

Loading ... Loading ...

Webshop

Nog geen bestellingen

Evenementen

  • No events

Archief