Je bevindt je hier: Home » Weer in de lucht!

Geweldige jaarafsluiting in Soest

31 december 2008 0 reacties, laat een reactie achter!

De atleten van Tonnie en Annet hebben 2008 op uitstekend wijze in Soest afgesloten. De jaarlijkse Sylvestercross kende vele topklasseringen voor de atleten uit Vught en omstreken. Zo werd Anne tweede op de korte cross, Miranda vierde in de internationale vrouwenwedstrijd. Ook vielen de vele topklasseringen op in de b-loop met als winnaar Noël Keijsers. Maar dit zijn slechts enkel namen in de reeks uitslagen uit de Soesterduinen.

foto: www.erki.nl

In de categorie c-junioren beleefde Wadie Moussaoui zijn doorbraak. Hij werd vierde in de wedstrijd met alle favorieten uit het land aan de start.

Bij de b-junioren was Irene van Lieshout op dreef. Zij werd goed derde in de wedstrijd en liep goed mee in de kopgroep.

Bij de b-jongens liet Maikel van der Steen van LGD zien dat zijn oranje shirt tijdens de Warandeloop geen eenmalige zaak zal zijn. Hij moest weliswaar twee jongens voor laten, maar was verder een stuk beter dan de rest van het deelnemersveld. Bram Kocx werd daarin 19e.

In de b-loop voerde Prins Hendrik de boventoon. Noël Keijsers versloeg verrassend Jelle Kemper in de sprint op het zand van Soest. Deze mannen stonden op plaatsen 1 en 2. Michiel Otten koos voor de b-loop en werd negende voor Jeroen Zeinstra. Robert Planting werd 20e.

In de vrouwen korte cross was Marije te Raa een maatje te groot voor Anne van den Hurk. Die werd wel mooi tweede. Ingrid Grutters pakte een prima vierde plek en Esther Albers werd verrassend zesde

Gijs Jacobs werd vierde in de korte cross en Arnout Salomé werd 24e.

In het vrouwengala liep Miranda Boonstra een solo-race op plaats vier.  Op de koude vlakte kon de atlete van Nijmegen Atletiek haar draai niet goed vinden en miste daardoor het podium.

In het gala bij de mannen stond flink wat atleten aan de start. Voor Gerwin van den Hurk was het misschien niet zwaar genoeg. Ten opzichte van het EK won hij toch nog een plaatsje: 18e en vierde Nederlander. Ronald Bassa liet toch enkele goede crossers achter zich op het zand en werd 26e. Rik van Laarhoven streed naar een 41e plaats in het gala. Raymon van den Berg moest voortijdig de strijd staken met steken.

foto’s van Bjorn Paree: http://www.flickr.com/photos/runoutofhell/sets/72157611908608593/

Be Sociable, Share!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Sponsors

LOPERSCompany Den Bosch

Brooks running

Zoeken op Tonnie Dirks

Kalender

<< >>
MondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturdaySunday
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Volg ons

Polls

Deze atletiekbaan ligt in:

Bekijk Resultaten

Loading ... Loading ...

Webshop

Nog geen bestellingen

Evenementen

  • No events

Archief