Je bevindt je hier: Home » Weer in de lucht!

Finale crosscompetitie Oss

bart 1 februari 2014 3 reacties, laat een reactie achter!

fred-max-oss2013Vandaag is de laatste cross gelopen in de Geert Peters Crosscompetitie, de beslissende cross in de tweestrijd tussen de twee PH atleten Max Fitters en Fred van Baalen. Dit treffen begon op  13 oktober met de Maashorstcross. In de regen, hagel, natte sneeuw en kou begonnen de mannen met 4 ronden rond de Maashorstplas. Met een tweede plaats voor Fred en een vierde voor Max was de kop eraf.

De twee kemphanen troffen elkaar vervolgens bij de Geffense plas. Het weer was beter, maar daar was ook alles mee gezegd. Het parcours ging hier door het bos en over het strand, een ideale omgeving voor een goede cross. De deze keer ook meelopende Nandy van den Hurk en Ronald Weevers waren er getuige van dat Max – met een onverwachte en felle eindsprint – Fred wis te kloppen met 1 seconde! Hiermee was de strijd pas echt begonnen.

De volgende halteplaats in deze competitie was het natuurgebied de Herperduinen, dit crossgebied behoeft geen nadere introductie. Ronald Weevers, Jeroen Engels (of was het Cor Engels) snelden hier de duinen op en af, achter hen renden de twee strijdende masters door het rulle zand. Nu was het Fred die met een eindsprint goede zaken deed. Zijn eindsprint was net te veel voor één van zijn directe concurrenten, de beste man slaakte een vloek en was hiermee verslagen. Max had wat meer moeite met het zware parcours en gaf een minuut op Fred toe. Hierop besloot Max dat hij echt alles moest doen om deze strijd te kunnen winnen. Max ging – voor het eerst in zijn leven? – 100% gedisciplineerd trainen en leven. Ook begon hij met het drinken van liters bietensap. Deze nieuwe aanpak zou al snel zijn vruchten afwerpen.

De Witte Ruysheuvel – één van de zwaarste parcoursen van Nederland – lag er op 19 januari mooi bij.  Aan de start stond dit keer ook Sabine van den Berg, net bij de groep van Bart en meteen meedoen met een cross! Ze deed het goed, met een mooie zevende plaats. Nog beter deed het Max Fitters, zijn nieuwe op crossen gerichte levensstijl wierp meteen zijn vruchten af. Op het door crossmotoren omgeploegde heuvelachtige circuit liep Max zijn beste cross van het seizoen en versloeg Fred met een halve minuut. Hierop besloot Fred de strijd te intensiveren en te verbreden: zijn vrouw kocht onmiddellijk alle bietensap in Vught op.

De beslissing moest dus uiteindelijk vallen in de laatste cross: de Lithse Ham cross. Na een nacht overvloedige regenval lag de klei er lekker zompig bij. Fred voerde zijn dreigement – het vergeten ophalen van Max – niet uit, zodat Max en Fred samen aan de start stonden. Sabine was er deze keer ook weer bij. De eerste twee ronden lag Fred een meter of dertig voor op Max. Wat hij niet zag was dat Max alles moest doen om op het gladde bochtige parcours in zijn spoor te blijven. Twee valpartijen waren niet genoeg om hem uit te schakelen.  In de laatste ronde wist hij Fred zelfs in te halen en finishte hij als eerste, 12 seconden voor Fred.

Maar hoe is de tweestrijd nu geëindigd? Wat was het verschil na 5 crossen? Na 24 kilometer ploeteren door de modder, over het zand en het beklimmen van een oneindig lijkend aantal heuvels?

Geloof het of niet, de strijd was nog steeds onbeslist! Ze zijn gedeeld tweede geworden in de Geert Peters Crosscompetitie! Op 16 februari – tijdens de Brabantse kampioenschappen – staan ze gebroederlijk op het tweede treetje van het erepodium.

(Fred van Baalen)

Be Sociable, Share!

Tags: , ,

3 Reacties op Finale crosscompetitie Oss

 1. Yvonne de Jong on 5 februari 2014 at 12:45

  Hahaha….!! Mooi verhaal, Fred

 2. jeroen engels on 5 februari 2014 at 14:09

  onafscheidelijk dus!!!!

 3. Sabine on 6 februari 2014 at 20:18

  Mooi!
  Het was genieten om vlak voor me de strijd tussen jullie te zien!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Sponsors

LOPERSCompany Den Bosch

Brooks running

Zoeken op Tonnie Dirks

Kalender

<< >>
MondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturdaySunday
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Volg ons

Polls

Deze atletiekbaan ligt in:

Bekijk Resultaten

Loading ... Loading ...

Webshop

Nog geen bestellingen

Evenementen

 • No events

Archief