Je bevindt je hier: Home » Weer in de lucht!

Podium in Moergestel, Best en Vught

bart 23 februari 2014 0 reacties, laat een reactie achter!

Rico Salvettiloop 2012 (2)Vandaag was in Moergestel de 13e editie van de Rico Salvettiloop. Wesley van der Gouw en Kas van Veen stonden aan de start van de 10 km. Karen Wijlaars en Marjon de Kok liepen een ronde minder dan de heren, 5 km. Dit resulteerde in drie podiumplekken.

Linda Korten behaalde de overwinning bij de Joe Mann bosloop in Best. Tijdens de Lunettencross in Vught was ook een aantal podiumplaatsen te vergeven aan de atleten in de groep. 

Na het startschot nam Wesley meteen het voortouw in de wedstrijd. Hij was oppermachtig en won met grote voorsprong. Kas had daarentegen pittige concurrentie te verduren. Tijdens deze spannende strijd miste hij op een seconde het podium en werd hij knap vierde.

Marjon en Karen hielden vanaf het begin elkaar goed op tempo in de wedstrijd. Karen besloot met nog 2 km te gaan het tempo op te voeren, waardoor er een gat ontstond tussen de twee rivalen. Terwijl Marjon haar op de hielen zat, wist Karen toch de overwinning te behalen. Marjon werd tweede.

Hoewel de organisatie ervan overtuigd was dat het parcours goed opgemeten was, ontstond na de finish onder de atleten direct twijfel over de lengte van het parcours. Het was ook wel erg toevallig dat vrijwel iedereen zijn of haar pr met soms zelfs tientallen seconden had verbeterd. Tsja, wie zal het zeggen. Voor de volledigheid hierbij toch de netto eindtijden van de vier atleten: Wesley 29.10, Kas 31.06, Karen 17.43, Marjon 17.47. Dit neemt overigens niet weg dat Wesley, Kas, Karen en Marjon sterk hebben gelopen en daardoor mooie (podium)plaatsen hebben behaald!

In Best liet Linda Korten vandaag zien dat zij nog steeds in topvorm is. Vandaag won zij bij de dames met overmacht de 57e Joe Mann Bosloop, 5700 meter in 21.30. Cor Datema liep tijdens de korte cross bij de heren naar de vierde plek. Een aantal andere atleten maakte er vandaag een thuiswedstrijd van. Zij liepen mee met de Lunettencross. Casper van Leeuwen, Ralph van Houwelingen en Ronald Bassa werden allemaal in hun eigen categorie eerste. Michiel Hoornick werd op het korte werk tweede.

 

 

Be Sociable, Share!

Tags: , , , , , , , , ,

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Sponsors

LOPERSCompany Den Bosch

Brooks running

Zoeken op Tonnie Dirks

Kalender

<< >>
MondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturdaySunday
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Volg ons

Polls

Deze atletiekbaan ligt in:

Bekijk Resultaten

Loading ... Loading ...

Webshop

Nog geen bestellingen

Evenementen

  • No events

Archief