Je bevindt je hier: Home » Weer in de lucht!

Debutantenbal bij NK Cross

bart 24 november 2013 0 reacties, laat een reactie achter!

Karen-Wijlaars-Warandeloop-foto-Losse-VeterNog niet eerder hadden trainers Tonnie en Bart zoveel debutanten op het NK Cross als in de editie van 2013. Tijdens de Warandeloop, het toneel van het NK, werden verschillende top 10 klasseringen in de wacht gesleept. NK-medailles bleven op zondag dit keer helaas uit, maar op zaterdag behaalde Karen Wijlaars haar tweede NK-medaille van het jaar door als derde te eindigen bij de V35.

foto: losseveter.nl

Op zondag werd het parcours opgewarmd door Ronald Weevers die 5 km liep in 17.41 min. Vervolgens kwam Sophie Schoonebeek in actie op haar eerste NK. Brutaal startte Sophie voorin het veld mee en vanaf de derde rij in de eerste honderden meters begon zij haar race. De B-juniore merkte dat het begin toch iets te lekker ging en moest flink wat plaatsen prijs geven. Sophie gaf niet op en knokte zich naar een 33e plaats.

Bij de B-jongens begonnen de debuterende clubgenoten Casper van Leeuwen, Juul Linders en Jules de Pinth een stuk behoudender. De PH-ers kenden een verschillend wedstrijdverloop. Casper kon goed oprukken naar een 23e plaats, Jules consolideerde op plaats 40. Juul moest door zijn pijnlijke knie zijn opmars staken en finishte als 70e. RTC-er Stan Zeegers viel bij de start en kwam daardoor niet verder dan plaats 20.

Bij de A-jongens had RTC-er Jelmer van de Linde de pech dat zijn schoen werd uitgetrapt. Daardoor zat er niet meer in dan plaats 21.

De korte cross had twee PH-atleten aan de start. Lysanne Wilkens liep naar plaats 15 in een prima ingedeelde race. Sonja van Oers zag dat haar clubgenote in de slotfase betere benen had en werd 19e. Linda Korten van AV Weert kwam als laatste het startveld af en rukte gestaag op. In de laatste honderden meters kwam zij ook Lysanne voorbij en bereikte de finish één plaats voor haar.

Op de mannen korte cross nam Robin Ruyter een goede start voor in het veld, maar de 2,5 kilometer lange wedstrijd bleek toch wat te veel van het goede. Jelle Kemper bouwde zijn race uitstekende op en passeerde Robin en trainingsmaat Jeroen Engels. Hij rukte nog verder op een finishte als 9e Nederlander. Jeroen werd 31e. Robin zag ook nog Martin Flipsen passeren. De junior van AV Weert koos voor de korte afstand en werd 35e. Robin werd 49e. Debutant Michiel Hoornick liet zich niet gek maken door het geweld van de atleten en liep naar plek 83. De PH-ploeg werd 4e op het NK voor teams.

Marlin van Hal en Irene van Lieshout liepen steeds bij elkaar in de buurt tijdens de lange cross voor vrouwen. In de race met veel buitenlandse toppers bleven de nationale medailles buiten bereikt van de atletes van De Keien, maar als 3e en 4e atlete U23 in de race en 7e en 8e op het NK waren de clubgenoten prima op dreef.

In de lange cross liep Maikel van der Steen uitstekend mee in de subtop van de race. Na een trits buitenlandse toppers zat Maikel op het vinkentouw in de Nederlandse groep. Na een zware slotfase finisht Maikel als 11e. Clubgenoot Wesley van der Gouw kwam over de finish als 17e en hij was daarmee wel tevreden. Ralph van Houwelingen liep zijn eerste race bij de senioren NK en liep een bekeken race. Hij kwam als 45e over de streep. Daarachter bereikte David Hemstede de finish.

Zaterdag

Een dag eerder kwamen de jonge junioren en masters aan de start voor het NK. Het meest in het oog sprong de derde plek voor Karen Wijlaars bij de V35. De PH atlete mocht zo het podium beklimmen om haar bronzen medaille in ontvangst te nemen.

Bij de M35 miste Ronald Bassa net het podium. Ronald kwam als 4e over de streep in het Warandebos. Henk Flipsen finishte als 17e bij de M55.

Emmie Weekers liep een prima eerste NK Cross (officieel nog geen NK). De C-juniore van AV Weert werd 4e. Vera Lurvink werd 32e in deze race.

 

 

 

Be Sociable, Share!

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Sponsors

LOPERSCompany Den Bosch

Brooks running

Zoeken op Tonnie Dirks

Kalender

<< >>
MondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturdaySunday
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Volg ons

Polls

Deze atletiekbaan ligt in:

Bekijk Resultaten

Loading ... Loading ...

Webshop

Nog geen bestellingen

Evenementen

  • No events

Archief