Je bevindt je hier: Home » Weer in de lucht!

Crossen met 15 graden

Bert van Lith 20 december 2015 0 reacties, laat een reactie achter!

1912Ook vandaag waren er weer diverse crosswedstrijden, sommige atleten vertrokken naar Brussel maar ook in Herpen was er een cross en tevens waren er in Roermond en Waalwijk wedstrijden. Het weer is echt mooi (te mooi om echt van crossweer te spreken) en vanwege de prachtig uitgezette wedstrijden in een mooie omgeving was het voor veel atleten volop genieten vandaag.

Fred van Baalen is een van de trouwe deelnemers bij het Osse Bossche Cross circuit, hij stimuleert altijd andere atleten om ook deel te nemen aan het circuit of in ieder geval 1 wedstrijd. Vandaag was er een cross in de Herperduinen en hij was er dit keer in geslaagd om ook Jeroen Engels, Fenna van Burg en Bert van Lith aan de start te krijgen in deze mooie omgeving. De organisatie zal blij zijn met Fred want Jeroen won bij de senioren de korte cross zeer overtuigen, hij liep de 4800m door bos, over heuvels en zand in een knappe tijd 16,34 min. Fenna van Burg pakte na een zeer sterke race de winst bij de dames haar tijd was 19,28min, ze was ruim anderhalve minuut sneller dan de nummer 2. De masters Bert van Lith en Fred van Baalen liepen op gepaste afstand hun wedstrijd. Fred is nog niet zo heel lang in training na zijn vakantie en vooral in het zand en heuvel was het zwaar. Hij was tevreden met zijn prestatie en zijn eindtijd 21.55m maar hij vindt zijn vorm groeien en verwacht op oudejaarsdag weer sneller te lopen tijdens zijn volgende cross. Bert van Lith zat daar een kleine minuut voor, hij finishte in 21.01 min. Hij verheugt zich vooral weer op de indoorbaan binnenkort.

Anne Knijnenburg die recent overgestapt is naar de trainingsgroep van Tonnie Dirks startte bij de meisjes junioren C, zij had een voorsprong van 45 sec opgebouwd op de nummer 2.

Neelder Veldloop
Vandaag was in Roermond de Neelder Veldloop. Het parcours was uitgezet rond de sportvelden van sportpark De Weijer te Roermond. Niet iedere atleet vond de omgeving inspirerend, maar dat even terzijde. Deze veldloop was de vijfde cross van de Limbra Crosscompetitie. Voor Henk Flipsen, die meedeed aan de lange cross, was de  ca 10 km net even te ver. Hij werd in de laatste ronde voorbij gestoken en de vierde plek werd zijn deel. Martin Flipsen liep de korte cross (4700 mtr). Hij moest de strijd staken (ivm steken). Stan Zeegers daarentegen werd mooi derde bij de jongens A over eveneens 4700 mtr in 16:24 min.

foto: Herman Vrijhof

foto: Herman Vrijhof

Kalid Amin tweede in Brussel
In Tilburg liet Kalid Amin al zien dat hij bij de beste junioren van Nederland hoort. In Brussel bewees hij nog maar eens dat hij ook internationaal zijn mannetje staat. In het Park van Laken finisht de jonge pupil van Tonnie Dirks en Aart Bakker op een tweede plaats op slechts 3 seconden van de winnaars uit Engeland. Ook de andere ereplaatsen komen van de overzijde van de Noordzee. De eerste Belg is vijfde en Jelmer van der Linden is de tweede Nederlander met een prima 12e plaats in het internationale veld.

Op de hele korte korte cross van slechts 1 kilometer kwam Tatjana Cernochova in actie. De Utrechtse atlete kwam als 27e over de streep en liep de modderige kilometer in 3:58 min.

Marjon tweede in Waalwijk
Bij de 49e editie van de Lidocross georganiseerd. Marjon de Kok werd tweede V35 op het snelle parcours in Waalwijk op ruim 20 seconden van winnares Van Hest, overall werd de PH-atlete derde.

Be Sociable, Share!

Tags: , , , , , , , ,

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Sponsors

LOPERSCompany Den Bosch

Brooks running

Zoeken op Tonnie Dirks

Kalender

<< >>
MondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturdaySunday
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Volg ons

Polls

Deze atletiekbaan ligt in:

Bekijk Resultaten

Loading ... Loading ...

Webshop

Nog geen bestellingen

Evenementen

  • No events

Archief