Je bevindt je hier: Home » Weer in de lucht!

Bart zesde in modderballet

22 december 2008 0 reacties, laat een reactie achter!

De Pekkercross in Oud-Gastel afficheert zich al jaren als moddercross. Dit jaar was er een nieuw parcours, niet meer over ondergespoten akkers, maar bij een park aan de rand van het dorp. Roosendaler Bart van Aalst werd in het zware modderspektakel over 9 kilometer zesde senior. Zijn tijd van 39.01min was goed voor een achtste plaats overall.

Dit jaar verwachtte ik in Oud-Gastel wat minder modder dan de voorgaande jaren. Het parcours liep zowaar over mooie grasstroken en er zaten twee pittige klimmetjes in. Ook liepen we een goede honderd meter over een natte klei akker.Door de regen van zaterdag in West-Brabant was een groot deel van het parcours echt na geworden en het gras was niet zo vlak als het oog deed vermoeden. Al met al een lastig parcours waar maar moeilijk tempo op gemaakt kon worden.

In het begin van de wedstrijd zocht al snel mijn ‘vaste’ concurrenten in de regio op. Dat betekende lekker in de tweede groep mee in de hoop nog wat te kunnen doorschuiven. Net als twee weken geleden in Bergen op Zoom kon ik in de eerste helft van de wedstrijd best goed meedraaien in deze groep. Met het ingaan van de voorlaatste ronde van 1800 meter had ik echter weer een zwak moment waardoor ik de strijd voor plaats zes overall en eerste van de tweede groep moest staken. Op het laatst moest ik in het modderige grasstuk nog flink aanzetten om de sprint om plaats acht te winnen. Dat lukt gelukkig nog wel.

Voor degenen die nog eens een echte moddercross zoeken: kom naar Oud-Gastel

Be Sociable, Share!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Sponsors

LOPERSCompany Den Bosch

Brooks running

Zoeken op Tonnie Dirks

Kalender

<< >>
MondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturdaySunday
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Volg ons

Polls

Deze atletiekbaan ligt in:

Bekijk Resultaten

Loading ... Loading ...

Webshop

Nog geen bestellingen

Evenementen

  • No events

Archief