Je bevindt je hier: Home » Weer in de lucht!

Atleten breken geen potten in koude Warande

R. van Boxtel 29 november 2010 0 reacties, laat een reactie achter!

De atleten van Tonnie en Annet konden dit jaar bij de Warandeloop geen potten breken. Op het NK parcours van het najaar 2011-12-13, dat meer weg had van een stratenloop met enkele passages door het plantsoen, bereikte Anne van den Hurk nog tot een vijfde plaats op de korte cross bij de vrouwen.

In de sterke bezette juniorencrossen liepen ook nog enkele jongens en meiden in de voorste gelederen mee. Maar verder leverde de racebaan in het Tilburgse bos geen topklasseringen op.

In het crossgala konden Gerwin van den Hurk noch Ronald Bassa potten breken. Voor beide atleten was het parcours, door de vorst, veel te hard en daardoor te snel.

De lastigere passages door ondermeer de berenkuil waren daardoor niet meer dan een onderbreking van het hoge tempo dat aan de dag gelegd werd. Gerwin kwam niet verder dan een 39e plaats en Ronald Bassa werd 55e. Jelle Kemper liep in dezelfde race in de U23 categorie naar plaats 51.

Nederlandse kampioene Miranda Boonstra heeft haar marathon vorm duidelijk nog niet te pakken en ook voor haar was het parcours duidelijk niet zwaar genoeg. Zij werd 12e bij de galawedstrijd.

Op de korte cross bij de mannen liep Jeroen Engels naar een 49e plaats. Lukas van der Storm werd 61e en master Ronald Weevers werd 74e. Anne van den Hurk kon zich in de hele wedstrijd bij de vrouwen korte cross prima handhaven in de tweede groep. In de slotfase kon zij een prima 5e plaats binnen halen, voor de wereldkampioene cross van 2004 Benita Willis. Thuisloopster Karin Vintges werd 20e, voor Chantal Baartse op een 24e plaats. Karen Wijlaars zat daar weer kort achter op een 28e plaats.

Bij de jongens A ontbrak Maikel van der Steen door een blessure en daardoor was Milan Stawicki de beste junior uit de stal van Tonnie. Hij verbeterde zich goed ten opzichte van de wedstrijd in Mol eerder dit jaar. In het enorme veld zat hij met zijn 51e plaats bij de eerste helft van de finishers. Bram Kocx draaide niet zo lekker en werd 79e.

De meisjes A uit de ploeg van Tonnie waren lekker op dreef. Met haar 13e plaats was Marlin van Hal een van de snelste atleten uit haar geboortejaar, terwijl er ook nog enkele dispensatie atleten (nog junior naar internationale normen) voor haar zaten. Leonie Balter verbetert zich ook steeds meer en zat op plaats 14 kort achter Marlin. Irene van Lieshout is meestal pas aan het eind van de winter goed en werd 24e.

Wadie Moussaoui vertrok bij de jongens B als een raket en liep enkele ronden mee op kop. Dat moest hij bekopen met een terugval, maar finishte nog als vierde Nederlander op plaats 11. Rik van der Steen finishte op plaats 34. Lukas Duvekot behaalde plaats 74.

Juniore B Julia van Velthoven moest verstek laten gaan in Tilburg door een vervelende blessure die haar langere tijd aan de kant zal houden. De onderlinge strijd tussen Lysanne Wilkes en Fenna van Burg werd besluit door de 2e jaars Lysanne die finishte op plaats 26, twee plekjes voor Fenna.

Op zaterdag stond in Tilburg de B-loop op het programma. Michiel Otten had het wat lastig met de harde ondergrond, zo kort na de in spanning van de Zevenheuvelenloop. Hij finishte wel in de top, op plaats 5.

Be Sociable, Share!

Tags: , , , , , , ,

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Sponsors

LOPERSCompany Den Bosch

Brooks running

Zoeken op Tonnie Dirks

Kalender

<< >>
MondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturdaySunday
25 26 27 28 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Volg ons

Polls

Deze atletiekbaan ligt in:

Bekijk Resultaten

Loading ... Loading ...

Webshop

Nog geen bestellingen

Evenementen

  • No events

Archief