Je bevindt je hier: Home » Weer in de lucht!

Alle kleuren medailles bij NK Cross

bart 28 november 2011 0 reacties, laat een reactie achter!

Na tweede dagen bivak in het Warandebos van Tilburg keren de atleten uit de groep van Tonnie en Annet huiswaarts met alle kleuren medailles die er tijdens het NK cross te vergeven zijn. Individueel was er goud voor Anne van Es, die voor de derde maal won op de korte cross, en de ‘sparringpartner’ van de groep Simon Vroemen bij de M40. De mannen masters 35-45 wonnen ook goud in het verenigingenklassement. (nieuw: in de media)

foto’s: www.erki.nl

klik hier voor de foto’s van het NK Cross gemaakt door Stefan Beumer & Colin Schalken

Op zaterdag stonden de masters aan de start in Tilburg. Topfavoriet Simon Vroemen was niet te houden en won afgetekend de strijd. Michiel Otten belandde ook op het podium bij de M40 door een bronzen medaille voor zich op te eisen. Dankzij een 15e plaats van M40 Rob Bravenboer en een 23e plaats van Cor Datema was het team van Prins Hendrik (met Pieter van der Heijden 47e) in het gecombineerde klassement M35-45.

Bij de vrouwen miste Marjon de Kok op een plekje het podium bij de V35. De atlete uit Goirle werd 4e, maar het gat met de concurrentie was net te groot om in de slotfase nog een bedreiging te vormen voor de medailles in haar categorie.

Op zondag stonden de junioren en senioren aan de start. Fenna van Burg startte goed voorin het veld, maar de 3,2 km lange cross bleek net wat aan de lange kant voor Fenna zodat ze in de slotfase wat terrein moest prijsgeven. Ze werd toch nog 8e.

Bij de meisjes A liepen Marlin van Hal, Irene van Lieshout en Julia van Velthoven lang in de achtervolging op kampioene Vastenburg. In de slotfase kon Irene nog hard versnellen en won verrassend de zilveren plak. Marlin moest genoegen nemen met brons, voor Julia die als 4e finishte.

Wadie Moussaoui verloor tijdens junioren A race zijn schoen en moest daardoor zijn race staken. Dat gebeurde allemaal achter een ontketende Sander Brouwers. De junior van Prins Hendrik werd deze week tijdens een training gebeten door een hond, maar dat weerhield Sander er niet van om als 8e te finishen. Neal Bouterse werd 12e en Rik van der Steen kwam als 23e over de meet. 800 meter loper Robin Ruyter werd 44e.

Vervolgens was het de beurt aan de vrouwen op de korte cross. Voormalig winnares van de Warandeloop en tweevoudig kampioene Anne van Es liet er vanaf de start geen gras over groeien. Zij nam resoluut de koppositie in om die niet meer af te staan. Haar vaste ‘schaduw’ van dit seizoen Lenaarts kon zij in de laatste slingers van de ronde nog op achterstand zetten om zo haar derde titel en twee overwinning in Tilburg op de korte cross op haar naam te zetten. Lotte Jacobs (HAC) behaalde plaats 6.  Anne’s clubgenote Chantal Baartse kwam als 15e over de streep, gevolgd door Lysanne Wilkens op plek 19 en Karen Wijlaars op plaats 25. Met Sabine van den Berg (42e) zou Prins Hendrik ook goede kansen hebben gehad in een verenigingskampioenschap, maar er waren te weinig clubs die een volledige ploeg op de been konden brengen op de korte cross voor vrouwen.

Bij de mannen korte cross werd Ronald Weevers bij de start door een valpartij uitgeschakeld. Lukas Duvekot was hier ook bij betrokken en finishte daardoor als 94e. Jeroen Engels liep lange tijd in de tweede rang en kon die positie goed vasthouden voor een mooie 15e plaats.

Titelverdedigster Miranda Boonstra had het, als welhaast gebruikelijk, in de Warande. Na een behouden start kon de atlete van Nijmegen Atletiek in de tweede helft van de wedstrijd oprukken richting de podiumplaatsen voor het NK. Verder dan de aansluiting kwam het niet, want toen zij die realiseerde kwam de finish in zicht. Hierdoor bleef Miranda steken op plaats 5.

Ook bij de mannen lange cross was een sprake van een echt kampioenschapsveld. De 13e plaats van 1e jaars senior
Maikel van der Steen viel op. Hij startte ook met het idee om op te rukken en dat lukte uitstekend. Wesley van der Gouw miste het goede gevoel dat hij nodig
had om zijn stunt van Mol te herhalen. Hij kwam als 15e aan de finish. Triatleet Stefan van Thiel hield de eer van De Keien hoog met een 25e plaats. Spannend was de strijd tussen Milan Stawicki en Jelle Kemper. Jelle wist de 1e jaars senior te achterhalen, maar die beet zich vast in de Bosschenaar en nam in de laatste ronde een kleine voorsprong. In de slotfase ging Jelle weer voorbij aan Milan en zij finishten als 26e en 27e. Op plaatsen 29 en 32 finishten masters Ronald Bassa en Noël Keijsers. Zij zorgden hiermee voor de nodige extra punten voor het Nijmeegse Cifla, die ondanks de nummers 2 en 3 op het NK in het ploegenklassement achter Prins Hendrik op plek 3 eindigden. Winnaar was Haag Atletiek met kampioen Choukoud in hun midden.

 

In de media verschenen onder andere de volgende berichten:

http://losseveter.nl/blog/anne-van-es-van-den-hurk-ik-ben-gewoon-knetterhard-gestart/

http://losseveter.nl/blog/miranda-boonstra-twee-maanden-na-de-marathon-gewoon-nog-te-kort-om-echt-je-reserves-te-gaan/

http://www.knfoto.nl/gallery3/index.php/Warandeloop—NK-Cross

http://www.ed.nl/sport/9959581/Van-EsVan-den-Hurk-wint-NK-Cross.ece

http://www.ed.nl/sport/sportregio/9958593/Goud-Anne-van-Es-op-NK-korte-cross.ece

http://losseveter.nl/blog/category/wedstrijden/2011-warandeloop/

 

 

 

 

Be Sociable, Share!

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Sponsors

LOPERSCompany Den Bosch

Brooks running

Zoeken op Tonnie Dirks

Kalender

<< >>
MondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturdaySunday
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Volg ons

Polls

Deze atletiekbaan ligt in:

Bekijk Resultaten

Loading ... Loading ...

Webshop

Nog geen bestellingen

Evenementen

  • No events

Archief