Je bevindt je hier: Home » Weer in de lucht!

Marathonmeister: Kas van Veen

bart 28 december 2015 0 reacties, laat een reactie achter!
sportbeelden.com

sportbeelden.com

Een loper die zijn eigen mogelijkheden maar niet lijkt te willen ontdekken (zo denkt de redactie).En toch laat hij daarmee vele lopers die veel doen en nog meer laten tijdens wedstrijden achter zich. Een flitsend pr van 2:32:01 uur tijdens de marathon van Rotterdam, in de sprint met tweevoudig Marathonmeister Miranda Boonstra en een prachtige vijfde plaats bij de Kustmarathon in Zeeland leveren Kas van Veen de titel Marathonmeister des Jahres 2015 op.

De voorbereiding richting Rotterdam ging prima. In maart zette de PH-er een prachtig pr neer tijdens de halve marathon in Drunen met 1:08:58 uur. Helaas sloeg daarna het noodlot toe (of lag het meer in de lijn met de eerder gemaakte opmerking?), maar pijntjes zorgden voor een onderbreking in de laatste trainingsweken voor de marathon.

Niettemin bleef Kas geloven in zijn plan om onder de 2:30 uur te duiken en bij de start sloot hij aan in de groep van Miranda Boonstra. Iets na halverwege bleek het voor beide matadoren toch iets te hoog gegrepen. Tot op de Coolsingel bleef de strijd spannend. Uiteindelijk kon Kas het niet over zijn hart verkrijgen Miranda voor te laten en finishte één plaats voor haar. Ondanks het verval verbeterde Kas zijn pr toch nog flink tot 2:32:01 uur.

kas-ettenleur12-michiel-cAangestoken door Jos op ’t Hoog had Kas voor het najaar de Kustmarathon (of Marathon Zeeland) op het programma staan. De snellere Amsterdam marathon viel de dag na zijn huwelijk en Kas vond het niet zo slim om dan te gaan lopen. Een huwelijk gaat gepaard met een vrijgezellendag en zijn trainer zag in één avond weer een lange voorbereiding de mist in gaan.

Het liep echter anders. Op 3 oktober ging Kas rustig van start en liet een groep met favorieten uitrazen op de Oosterscheldekering. Na de passage halverwege in 1:18:26 uur, betaalde zijn tactische plan zich uit op het strand. Kas haalde de ene na de andere loper in en belandde op de vijfde plaats. Zijn eindtijd van 2:44:18 uur lijkt me misschien niet zo snel, maar behoort wel tot de betere tijden van de Zeeuwse marathon.

Al met al een uitstekend jaar voor marathonloper Kas van Veen die door zijn twee uitstekende prestaties de eretitel Marathonmeister des Jahres 2015 verdient.

Be Sociable, Share!

Tags:

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Sponsors

LOPERSCompany Den Bosch

Brooks running

Zoeken op Tonnie Dirks

Kalender

<< >>
MondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturdaySunday
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Volg ons

Polls

Deze atletiekbaan ligt in:

Bekijk Resultaten

Loading ... Loading ...

Webshop

Nog geen bestellingen

Evenementen

  • No events

Archief