Je bevindt je hier: Home » Weer in de lucht!

Aas der crossers: Jelle Kemper

bart 30 december 2014 0 reacties, laat een reactie achter!
Atletiekunie

Atletiekunie

Het NK cross is in 2015 in Kerkrade en dat is ook de plaats waar Jelle Kemper vorig jaar het podium haalde bij de Abdijcross. Met zijn derde plaats en de nodige punten die hij daarmee binnenhaalde, deed hij goede zaken in het nationale circuit. Een negende plaats in Breda bracht de PH-er op het podium van het regelmatigheidscriterium van de Atletiekunie.

Waar de toppers bij de lange cross regelmatig een wedstrijdje of wat forfait geven, zijn op de korte cross alle toppers bij elke race in het circuit aanwezig. Een podiumplaats aan het eind van het seizoen is daardoor een knappe prestatie. Dit levert Jelle de titel Aas der crossers op.De basis voor de topklassering was zoals gezegd de uitmuntende race in Kerkrade. Tijdens de snelle race bleef Jelle alert op kop van de wedstrijd. Bij de slotklim ging het de strijd aan met zijn concurrenten en met krachtige passen liep hij bij Abdij Rolduc naar het podium. Op het snelle parcours van Breda kon Jelle zijn goede klassering in het circuit veilig stellen.

De zomer ging dit jaar niet zo goed voor Jelle, maar vlak voor de winter ging het een stuk beter. Op de korte cross in Mol kon hij alweer goed mee. Ondanks dat het in Tilburg niet goed draaide, kwam tijdens de Engelermeercross in zijn ‘achtertuin’ het goede gevoel weer terug met een soepele, onbedreigde overwinning. Voor de derde keer stond hij daar op het hoogste podium.

De mooie resultaten in het veld, bos en zand van Jelle Kemper maken dat hij de Aas der Crossers 2014 is.

 

Be Sociable, Share!

Tags:

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Sponsors

LOPERSCompany Den Bosch

Brooks running

Zoeken op Tonnie Dirks

Kalender

<< >>
MondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturdaySunday
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Volg ons

Polls

Deze atletiekbaan ligt in:

Bekijk Resultaten

Loading ... Loading ...

Webshop

Nog geen bestellingen

Evenementen

  • No events

Archief